avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan_ciprian

Activitate bogdan_ciprian

Da, la asta m-am gandit si eu, insa nu stiu cat de valid este contractul in fata instantei, fiind intocmit fara martori. In plus, banuiesc ca exista anumite formulari care trebuiesc trecute pe contract pentru ca acesta sa fie valid. Din pacate nu pot atasa contractul aici, deoarece nu am optiune de atasare fisiere.

Buna ziua,

Acum 4 luni am inceput o renovare de amploare la un imobil P+1, plus curte, plus diverse anexe. Am contact un constructor cu care mai lucrasem cu 3 ani in urma si il stiam serios, ne-am inteles asupra pretului si conditiilor si am semnat un contract redactat de mine.

Speta:
- contractul este semnat intre 2 persoane fizice, fara martori (el nu mai are societate, deoarece a intrat in insolventa);
- principalele lui obligatii sunt:
a) sa termine renovarea pana pe 01.11.2014, altfel se obliga sa-mi achite penalizari de 0,1% pe zi la valoarea totala a contractului;
b) sa isi infiinteze o alta societate si sa-mi emita factura si chitanta pentru toti banii primiti, dar nu mai tarziu de data finalizarii lucrarii;
- toti banii i-am dat pe semnatura, si majoritatea banilor au fost achitati cu mult inainte, deoarece tot se plangea ca are nevoie de bani pentru diferite probleme; la data de 10 octombrie s-a achitat ultima transa de bani din contract, el urmand sa finalizeze lucrarile pentru care fusese platit
- pe 23 octombrie, cand mai avea cam 8-9 zile de lucru ca sa termine lucrarea, am stabilit impreuna ca pentru cateva maruntisuri facute in plus, care nu fusesera prinse in contract, sa-i mai dau inca 2000 lei. Am fost de acord, insa i-am impus sa inceapa o anumita lucrare de betonare cu care ma amana de 2 saptamani, ca sa-i dau si acei ultimi bani
- el s-a enervat, si-a luat oamenii si sculele si a plecat. I-am explicat ca nu a terminat lucrarile si trebuie sa-mi returneze niste bani, si a zis ca o sa mi-i dea el odata

Suma pe care trebuie sa mi-o dea inapoi nu este mare, in jur de 2500 lei, insa tinand cont de cat de urat m-a lasat balta fara nici macar 5 minute preaviz, fara sa-mi returnze banii, si fara sa-mi dea factura pentru banii primiti, factura de care chiar am nevoie, sunt hotarat sa fac orice este necesar pentru a-mi recupera banii si pentru a primi factura.

Eu am gasit alta echipa care sa continue lucrarea si incep munca de maine (27 octombrie).

Aceasta fiind speta, ma gandesc la 2 variante:
1. Sa-l chem sa facem proces verbal de predare a lucrarii nefinalizate, sa-i spun cat are de platit si, daca nu vrea (si sigur nu are bani sa-mi dea), sa-l actionez in instanta
2. Sa il las asa, sa las o operatiune mai putin importanta neterminata si sa-l amenint cu judecata in care ii voi cere cei 0,1% pe zi penalizari de intarziere. Valoarea contractului este de 64000 lei, deci aceste penalizari se apropie de 2000 lei lunar, ceea ce il va speria.

Nu vreau sa-i iau bani in plus, vreau doar sa-mi dea ce mi-a luat in plus si sa-mi emita factura. Insa, cunoscandu-l, cred ca cea mai buna varianta este sa-l sperii cu ceva ca sa-l fac sa-mi returneze banii luati necuvenit.

Apreciez orice sfat primit, sunt interesat si de consultanta privata, contra cost.

Multumesc.
ok, va multumesc mult pentru lamuriri.
Am inteles acum, nu stiam ca executorul ar trebui sa-mi dea un PV de incetare a executarii in cazul in care constata ca executarea nu are temei. Va multumesc mult pentru lamuriri si indraznesc sa va intreb de unde as putea lua un model de contestatie, sau de udne as putea afla ce acte trebuie sa depun la dosar? Ma gandesc ca trebuie copie dupa somatia de plata, copie OP prin care am platit, copie notificare instaurare poprire si contestatia in original in 3 exemplare, nu? Si probabil si copie dupa cartea de identitate?
Ideea este ca, indiferent ce imi spune executorul fata in fata sau la telefon, tot trebuie sa merg inainte cu contestatia, pentru a fi sigur ca nu se ajunge la poprirea conturilor. Asa ca as dori sa stiu ce timbre trebuie sa cumpar sau cum se calculeaza valoarea lor. Suma pe care am achitat-o executorului este 3132,36 lei.

Vreau sa spun ca, in conditiile in care nu a bagat de seama aceasta plata, cu toate ca a fost instiintat, nu am nici o garantie ca, dupa ce imi spune ca totul este in regula, isi va aminti si va suspenda actiunea de poprire a conturilor.
As vrea sa stiu ce anume trebuie sa platesc pentru a putea depune contestatia. Sau de unde as putea afla taxele care trebuie achitate pentru admiterea depunerii contestatiei.
Buna ziua,

In iulie 2013 am primit o somatie de plata de la un executor judecatoresc, pentru un credit neachitat si pe care nu am vrut sa-l achit firnei de recuperari. In somatie mi s-a dat termen de o zi pentru a achita suma respectiva, insa nu dispuneam atunci de bani, asa ca am amanat plata (fara sa anunt executorul).

Acum doua saptamani (16 octombrie 2013) am achitat integral respectiva suma, prin transfer bancar, in contul indicat pe somatia de plata (contul executorului judecatoresc). Deoarece nu eram in tara atunci, nu am putut sa ma duc la executor si sa-i inmanez dovada platii, asa ca am trimis sumarul tranzactiei (internet banking) catre executor, la adresa de email indicata in somatie, dar si catre creditorul in speta. Nu am primit nici un raspuns de la nici una din cele doua parti, iar astazi m-am trezit ca primesc o notificare de instaurare poprire pe conturi pentru acea suma pe care am achitat-o.

Initial am crezut ca poate am gresit eu contul cand am efectuat transferul bancar, insa contul este scris pe OP exact asa cum apare si in somatia de plata. Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie? Aceasta hartie este emisa pe 30 octombrie 2013, eu am primit-o astazi (dupa doua zile), iar termenul pentru depunerea contestatiei este de 5 zile.
Chiar daca am trecut prin 3 falimente, nici unul nu s-a soldat cu atragerea raspunderii administratorului, deoarece s-a probat ca factorii care au dus la faliment au fost de natura externa, si am in acest sens hotarare judecatoreasca. Deci nu ar trebui sa intru sub incidenta nici a art 2 pct 1, nici art 2 pct 2 din legea citata mai sus. Dar, intr-adevar, cea mai sigura varianta pare solicitarea unui cazier fiscal de la ANAF sau Reg. Comertului.
Da, este o varianta, dar dureaza cateva zile, iar eu as avea nevoie de un raspuns astazi, din acest motiv am deschis acest topic.
Ce ati spus dvs stiu deja, ma intereseaza daca faptele enumerate mai sus apar in cazierul fiscal.