avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am o firma in faliment, pot fi asociat-administrator ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am o firma in faliment, pot fi asociat-administrator la alta firma?

Buna ziua,

In perioada 2010 - 2012 am fost asociat si administrator in cadrul a 3 SRL-uri (asociat unic si administrator la una si asociat si administrator la celelalte), si toate aceste 3 societati au intrat in insolventa. Toate procesele s-au terminat, de fiecare data nu am fost gasit vinovat de nimic, insa nu m-am dus inca sa scot hotararile definitive si irevocabile de la Tribunal.

Acum vreau sa preiau partile sociale detinute de cineva intr-o societate si sa fiu asociat si administrator, insa am inteles ca imi trebuie cazierul fiscal. Intrebarea mea este: ce anume apare in acel cazier fiscal? 2 din cele 3 societati le-am verificat pe site-ul ANAF-ului si apar ca inactive, si ca radiate. A 3-a societate nu apare deloc. In afara de asta, am niste amenzi de circulatie neplatite. Este posibil sa-mi apara inscrisuri pe cazierul fiscal si astfel sa nu pot prelua societatea?

Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Ultima modificare: Luni, 26 August 2013
bogdan_ciprian, utilizator
Cel mai recent răspuns: bogdan_ciprian , utilizator 11:23, 26 August 2013
pentru calitatea de asociat se va solicita cazierul fiscal. il puteti solicita in prealabil de la ANAF. daca nu sunt fapte inscrise in cazierul fiscal de natura sa va impiedice sa deveniti asociat si administrator nu e nici o problema. Deasemenea veti da si o declaratie pe propria raspundere cu privire la indeplinirea acestor calitati, in sensul ca nu aveti condamnari care sa va interzica sa detineti aceste calitati.
Ce ati spus dvs stiu deja, ma intereseaza daca faptele enumerate mai sus apar in cazierul fiscal.
Solicitati cazierul fiscal de la ANAF si veti vedea daca apar sau nu acele fapte in cazier.
Da, este o varianta, dar dureaza cateva zile, iar eu as avea nevoie de un raspuns astazi, din acest motiv am deschis acest topic.
In mod normal daca ati fost administrator la firme insolvente, asta apare in cazierul fiscal ... dar s-au mai vazut si scapari /omisiuni sau poate nu au apucat sa isi actualizeze datele.

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate oanalumi oanalumi Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)
Am datorii restante la o banca si doresc sa infiintez un srl Sensu Sensu Buna ziua! Intentionez sa infiintez un SRL, si sunt interesat daca e posibil sa o fac pe numele meu din moment ce am o datorie restanta la o banca. Tin sa ... (vezi toată discuția)