Buna ziua! Intentionez sa infiintez un SRL, si sunt interesat daca e posibil sa o fac pe numele meu din moment ce am o datorie restanta la o banca. Tin sa precizez ca ulterior am fost actionat in judecata de catre banca, fara vreo solutionare din cauza lipsei de bunuri posedate de mine. Se poate fara probleme sau trebuie mai intai rezolvate neclaritatile mele cu banca? Multumesc anticipat!
Daca nu aveti nici una din faptele care se inscriu in cazierul fiscal al persoanei fizice puteti sa va faceti societatea:
(1) În cazierul fiscal se ţine evidenţa persoanelor fizice şi juridice, precum şi a asociaţilor, acţionarilor şi reprezentanţilor legali ai persoanelor juridice care au săvârşit fapte sancţionate de legile fiscale, financiare, vamale, precum şi cele care privesc disciplina financiară, denumiţi în continuare contribuabili.
(2) În cazierul fiscal al persoanelor fizice şi juridice se înscriu şi:
a) atragerea răspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent, stabilită prin decizie a organului fiscal competent rămasă definitivă în sistemul căilor administrative de atac sau prin hotărâre judecătorească, după caz;
b) inactivitatea fiscală, declarată potrivit legii.
(3) În cazul situaţiei prevăzute la alin. (2) lit. b), inactivitatea fiscală se înscrie atât în cazierul fiscal al persoanei juridice declarate inactivă, cât şi al reprezentanţilor legali ai acesteia.