avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract nerespectat de firma de constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract nerespectat de firma de constructii

Buna ziua,

Acum 4 luni am inceput o renovare de amploare la un imobil P+1, plus curte, plus diverse anexe. Am contact un constructor cu care mai lucrasem cu 3 ani in urma si il stiam serios, ne-am inteles asupra pretului si conditiilor si am semnat un contract redactat de mine.

Speta:
- contractul este semnat intre 2 persoane fizice, fara martori (el nu mai are societate, deoarece a intrat in insolventa);
- principalele lui obligatii sunt:
a) sa termine renovarea pana pe 01.11.2014, altfel se obliga sa-mi achite penalizari de 0,1% pe zi la valoarea totala a contractului;
b) sa isi infiinteze o alta societate si sa-mi emita factura si chitanta pentru toti banii primiti, dar nu mai tarziu de data finalizarii lucrarii;
- toti banii i-am dat pe semnatura, si majoritatea banilor au fost achitati cu mult inainte, deoarece tot se plangea ca are nevoie de bani pentru diferite probleme; la data de 10 octombrie s-a achitat ultima transa de bani din contract, el urmand sa finalizeze lucrarile pentru care fusese platit
- pe 23 octombrie, cand mai avea cam 8-9 zile de lucru ca sa termine lucrarea, am stabilit impreuna ca pentru cateva maruntisuri facute in plus, care nu fusesera prinse in contract, sa-i mai dau inca 2000 lei. Am fost de acord, insa i-am impus sa inceapa o anumita lucrare de betonare cu care ma amana de 2 saptamani, ca sa-i dau si acei ultimi bani
- el s-a enervat, si-a luat oamenii si sculele si a plecat. I-am explicat ca nu a terminat lucrarile si trebuie sa-mi returneze niste bani, si a zis ca o sa mi-i dea el odata

Suma pe care trebuie sa mi-o dea inapoi nu este mare, in jur de 2500 lei, insa tinand cont de cat de urat m-a lasat balta fara nici macar 5 minute preaviz, fara sa-mi returnze banii, si fara sa-mi dea factura pentru banii primiti, factura de care chiar am nevoie, sunt hotarat sa fac orice este necesar pentru a-mi recupera banii si pentru a primi factura.

Eu am gasit alta echipa care sa continue lucrarea si incep munca de maine (27 octombrie).

Aceasta fiind speta, ma gandesc la 2 variante:
1. Sa-l chem sa facem proces verbal de predare a lucrarii nefinalizate, sa-i spun cat are de platit si, daca nu vrea (si sigur nu are bani sa-mi dea), sa-l actionez in instanta
2. Sa il las asa, sa las o operatiune mai putin importanta neterminata si sa-l amenint cu judecata in care ii voi cere cei 0,1% pe zi penalizari de intarziere. Valoarea contractului este de 64000 lei, deci aceste penalizari se apropie de 2000 lei lunar, ceea ce il va speria.

Nu vreau sa-i iau bani in plus, vreau doar sa-mi dea ce mi-a luat in plus si sa-mi emita factura. Insa, cunoscandu-l, cred ca cea mai buna varianta este sa-l sperii cu ceva ca sa-l fac sa-mi returneze banii luati necuvenit.

Apreciez orice sfat primit, sunt interesat si de consultanta privata, contra cost.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 15:05, 27 Octombrie 2014
Va recomand sa il notificati printr-o notificare formulata de catre un avocat sau facuta printr-un executor judecatoresc; adaugati si ceva sub aspectul infractiunii de evaziune fiscala (tinand cont ca trebuia sa isi faca o noua firma si sa va dea documente justificative si aceasta nu s-a mai intamplat!). Mentionati si ca, in caz ca nu rezolvati pe cale amiabila problema respectiva, il veti actiona in judecata cu toate consecintele rezultand din aceasta!
Parerea mea este sa incercati sa incheiati amiabil. Suspectez ca Prestatorul nu s-a simtit "confortabil" (din motive subiective sau obiective) de vreme ce a plecat lasand in urma un mic dezastru.

Daca as fi in locul dvs as incerca sa ii trimit o scrisoare prin care sa ii las o modalitate de a incheia aceasta "afacere" intr-un mod rezonabil rezervandu-va in acelasi timp dreptul de a demara procedurile oficiale in caz ca nu ajungeti la un numitor comun. Pentru aceasta as lasa sa reiasa faptul ca intelegeti faptul ca poate a simtit presiune asupra lui (nu are importanta ca sunteti sau nu de acord cu o astfel de abordare ---- important este ca el sa simta acest lucru), combinat cu tot felul de probleme personale care vi le-a adus la cunostinta in timp ce solicita plata in avans si ca nu aveti nicio problema in a continua lucrarea cu o alta persoana. Cu toate acestea este bine ca si el sa retina ca aveti un crontract semnat, plati efectuate sub semnatura dar receptia lucrarilor nu s-a efectuat si nu ar fi corect pentru dansul ca aceasta receptia sa o faceti singur, in prezenta unor terti pentru a nu fi usor subiectiv. Faptele insa raman si vor fi demonstrate prin documente semnate de el iar penalitatile se vor calcula asa cum s-a stabilit.

Da, la asta m-am gandit si eu, insa nu stiu cat de valid este contractul in fata instantei, fiind intocmit fara martori. In plus, banuiesc ca exista anumite formulari care trebuiesc trecute pe contract pentru ca acesta sa fie valid. Din pacate nu pot atasa contractul aici, deoarece nu am optiune de atasare fisiere.

Va rog sa imi indicati pe e-mail o alta adresa de e-mail a dvs. ptr. a va raspunde la cele 2 intrebari adresate subsemnatei prin cererea de consultanta; v-am raspuns de 2 ori pe adresa "bogdanirimia1980@gmail.com" dar e-mailurile mi se intorc inapoi! Cred ca este ceva in neregula cu casuta dvs. de e-mail!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme contract societate distributie gaz elenadeverde elenadeverde Buna seara, In 2008 dupa ce am primit o nota de calcul de la distrigaz in vederea montarii a 40 m de coloana pentru alimentarea cu gaz a unui imobil,am ... (vezi toată discuția)
Probleme cu contract distrigaz elenadeverde elenadeverde Buna seara, In 2008 dupa ce am primit o nota de calcul de la distrigaz in vederea montarii a 40 m de coloana pentru alimentarea cu gaz a unui imobil,am ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie POMKINSKI POMKINSKI La asociatia de proprietari s-a efectuat reabilitarea termica prin programul Primariei.Lucrarile s-au terminat de mai bine de zece luni si receptia nu este ... (vezi toată discuția)