avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme cu contract Distrigaz
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme cu contract Distrigaz

Buna seara,

In 2008 dupa ce am primit o nota de calcul de la distrigaz in vederea montarii a 40 m de coloana pentru alimentarea cu gaz a unui imobil,am semnat cu acestia un contract in care la art. 2 era trecuta Valoarea Contractului iar la 2.2 era scris ca in "urma efectuarii lucrarii si semnarii procesului verbal de receptie VALOAREA ESTIMATA a lucrarii poate suferii modificari " Nici in nota de calcul premergatore semnarii contractului si nici in acesta nu se regaseste nicaieri termenul de Valoare estimata....:O.In ianuarie 2010 am primit de la distrigaz o adresa prin care imi comunicau ca in conformitate cu art.2 pct.2.2 am de platit o valoare de cca. 3 ori mai mare decat cea din contract,in situatia in care procesul verbal de receptie nu l-am vazut si nici semnat nici pana in ziua de azi,iar lucrarea au terminat-o in februarie 2010 in urma raspunsului meu la ac easta adresa prin care le aduceam la cunostinta ca lucrarea nu a fost terminata.In martie mi-au trimis alta adresa prin care ma anuntau ca am de platit alta suma tot exagerat de mare.
Intrebare :
1.Tinand cont de faptul ca aceste contracte sunt tip (si in nici un caz negociabile si daca nu-l semnezi ramai fara gaze :P) ,ca ei nu au respectat termenul de executare a lucrarii (care era septembrie 2008)si nici nu m-au notificat cu privire la prelungirea acestui termen,cum as putea sa le percep penalizari de intarziere in executarea contractului,deoarece nu sunt trecute decat penalizari de intarziere pentru plata facturii (caci asa se fac contractele corect :))
2.Dupa ce o sa le mai fac un raspuns ca nu sunt de acord nici cu aceasta suma ce ar fi mai intelept: sa-i dau eu in judecata (nu pre stiu in ce baza inafara de faptul ca mi-au adus prejudicii prin faptul ca nu au executat la timp lucrarea si eu nu am putut sa folosesc imobilul respectiv) sau sa nu platesc si sa astept sa ma dea ei in judecata?
Nu prea stiu ce altceva sa fac ......deoarece as vrea sa le platesc o suma cat mai mica si daca se poate sa-mi dea ei mie...=D>

Precizez ca in momentul semnarii contractului a trebuti sa fac dovada conform unui art. din acesta ca am achitat un" avans in valoare de 30 la suta din Valoare Contractului" .

Multumesc

Alte discuții în legătură

Probleme contract societate distributie gaz elenadeverde elenadeverde Buna seara, In 2008 dupa ce am primit o nota de calcul de la distrigaz in vederea montarii a 40 m de coloana pentru alimentarea cu gaz a unui imobil,am ... (vezi toată discuția)
Probleme contract distrigaz elenadeverde elenadeverde Buna seara, In 2008 dupa ce am primit o nota de calcul de la distrigaz in vederea montarii a 40 m de coloana pentru alimentarea cu gaz a unui imobil,am ... (vezi toată discuția)
Racordare la sistemul de distributie a gazelor ovidiupopescu2017 ovidiupopescu2017 Ce masuri se pot lua importriva unei firme care a executat lucrarile de extindere a retelei de distributie a gazelor dar care nu a depus documentatia cu ... (vezi toată discuția)