avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme contract societate distributie gaz
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme contract societate distributie gaz

Buna seara,

In 2008 dupa ce am primit o nota de calcul de la distrigaz in vederea montarii a 40 m de coloana pentru alimentarea cu gaz a unui imobil,am semnat cu acestia un contract in care la art. 2 era trecuta Valoarea Contractului iar la 2.2 era scris ca in "urma efectuarii lucrarii si semnarii procesului verbal de receptie VALOAREA ESTIMATA a lucrarii poate suferii modificari " Nici in nota de calcul premergatore semnarii contractului si nici in acesta nu se regaseste nicaieri termenul de Valoare estimata.....In ianuarie 2010 am primit de la distrigaz o adresa prin care imi comunicau ca in conformitate cu art.2 pct.2.2 am de platit o valoare de cca. 3 ori mai mare decat cea din contract,in situatia in care procesul verbal de receptie nu l-am vazut si nici semnat nici pana in ziua de azi,iar lucrarea au terminat-o in februarie 2010 in urma raspunsului meu la ac easta adresa prin care le aduceam la cunostinta ca lucrarea nu a fost terminata.In martie mi-au trimis alta adresa prin care ma anuntau ca am de platit alta suma tot exagerat de mare.
Intrebare :
1.Tinand cont de faptul ca aceste contracte sunt tip (si in nici un caz negociabile si daca nu-l semnezi ramai fara gaze ) ,ca ei nu au respectat termenul de executare a lucrarii (care era septembrie 2008)si nici nu m-au notificat cu privire la prelungirea acestui termen,cum as putea sa le percep penalizari de intarziere in executarea contractului,deoarece nu sunt trecute decat penalizari de intarziere pentru plata facturii (caci asa se fac contractele corect
2.Dupa ce o sa le mai fac un raspuns ca nu sunt de acord nici cu aceasta suma ce ar fi mai intelept: sa-i dau eu in judecata (nu pre stiu in ce baza inafara de faptul ca mi-au adus prejudicii prin faptul ca nu au executat la timp lucrarea si eu nu am putut sa folosesc imobilul respectiv) sau sa nu platesc si sa astept sa ma dea ei in judecata?
Nu prea stiu ce altceva sa fac ......deoarece as vrea sa le platesc o suma cat mai mica si daca se poate sa-mi dea ei mie...

Precizez ca in momentul semnarii contractului a trebuti sa fac dovada conform unui art. din acesta ca am achitat un" avans in valoare de 30 la suta din Valoare Contractului" .

Multumesc
Cel mai recent răspuns: elenadeverde , utilizator 23:54, 26 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns,

dar ei intre cele doua adrese(cu sume de plata diferite) au terminat lucrarea insa nu mi-au prezentat spre semnare nici un proces verbal de receptie al lucrarii,care,cel putin teoretic ar trebui sa aiba anexat si devizul lucrarii.Insa daca nici in nota de calcul anterioara semnarii contractului si in baza careia s-a si semnat contractul si nici in contract nu apare nicaieri notiunea de VALOARE ESTIMATIVA ci numai VALOARE LUCRARE sau VALOARE CONTRACT se mai pot prevala de pct. cu recalcularea val. estimate a contractului dupa semnarea PV de receptie?

Multumesc,
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc,

tocmai... problema este ca si in nota de calcul (care este o chesti complicate :O dar NU este deviz) precum si in tote celelalte hartii (caci nu pot sa le dau o denumire..) in baza carora s-a platit si avansul si s-a semnat si contractul, apare notiunea de VALOARE lucrare = VALOARE contract = o suma A ,de 3 ori mai mica decat ceea ce ne-au anuntat ulterior ca avem de plata in baza unui subpunct in care se face referire la o VALOARE ESTIMATA.... termen care nu mai apare nicaieri nici in contract si nici in celelalte hartii comunicate noua de distrigaz.
Nu stiu daca :
- este vre-o lege sau ceva... prin care sa le pot cere penalizari de intarziere pentru executarea cu intarziere a lucrarii caci in contact nu sunt trecute decat penalizari pentru plata cu intarziere a facturii.
- ce sa fac ...sa-i dau in judecat (in baza faptului ca vor sa ma pacaleasca si sa le cer si despagubiri pentru faptul ca nu am putut folosi imobilul- un pic cam fortat , ), sa le achit suma trecuta in contract,sa astept sa ma dea ei in judecata sau ce altceva ???#-o

sau daca aveti alta solutie :((

Multumesc !
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu contract distrigaz elenadeverde elenadeverde Buna seara, In 2008 dupa ce am primit o nota de calcul de la distrigaz in vederea montarii a 40 m de coloana pentru alimentarea cu gaz a unui imobil,am ... (vezi toată discuția)
Probleme contract distrigaz elenadeverde elenadeverde Buna seara, In 2008 dupa ce am primit o nota de calcul de la distrigaz in vederea montarii a 40 m de coloana pentru alimentarea cu gaz a unui imobil,am ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie POMKINSKI POMKINSKI La asociatia de proprietari s-a efectuat reabilitarea termica prin programul Primariei.Lucrarile s-au terminat de mai bine de zece luni si receptia nu este ... (vezi toată discuția)