Buna ziua!Detin un apartament cu sotul meu,mai bine zis suntem coproprietari.Impreuna cu noi locuieste si fiica,ginerele si nepotica.Sotul vrea sa vindem apartamentul si sa mi dea contravaloarea unei garsoniere.Nefiind de acord cu el a recurs la amenintari.Imi spune ca poate vinde apartamentul si fara mine si o sa ma trezesc cu altii peste mine in casa.Sustine ca are prieteni procurori si avocati si l au asigurat ca poate vinde partea lui si fara mine.Desi la inceput nu i am dat importanta,tinand cont de faptul ca este dependent de alcool si de jocuri de noroc,trebuie sa recunosc ca ma ingrijoreaza.Am incercat in urma cu cativa ani sa divortam la notar si sa facem si partajul,dar s a dovedit a fi o pacaleala.M a facut sa merg la notar sa programez o intalnire si apoi s a razgandit.Acum a inceput sa ma ameninte si sa ma hartuiasca zilnic.Vine acasa ocazional si atunci beat si ne face tot felul de probleme.Va rog sa mi spuneti daca poate vinde jumatate din apartament cum sustine el,fara acordul meu.Va multumesc!
florina1967
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna ziua!Nu a ti specificat in ce zona sunteti?In Bucuresti de ex.exista camine private unde sunt conditiif.b.si chiar camine spitale,dar preturile incep de la 2500 lei.Sunt conditii bune,intradevar.Si aveti grija cu cine discutati aceasta problema,pentru ca se gasesc foarte multi ,,binevoitori”.Va doresc mult noroc si mai ales intelepciune!
Buna ziua!Am cazut de comun acord cu sotul sa divortam.Totodata dorim sa impartim si bunurile pe care le detinem in comun.Este vorba de un apartament,doua case la curte si firma(50-50%).Insa,la una din case nu avem cadastru deoarece suprafata reala este mai mare cu 30mp decat in actul de proprietate.Ne am inteles ca eu sa raman cu apartamentul,iar sotul cu restul.Cum am putea proceda fara a ajunge in instanta?Multumesc!
Buna ziua!Multumesc frumos pentru raspuns.Am fost cu sotul la notar pentru a divorta pe cale amiabila.Detinem impreuna trei imobile:doua case la curte si un apartament.Am cazut de comun acord ca eu sa raman cu ap.,iar sotul cu cele doua case.Dar ne am lovit de aceasta problema:una din case nu are cadastru deoarece in realitate detinem cu 30 metri mai mult decat in acte.Am rugat o pe d na notar sa gaseasca o solutie sa putem divorta.Am spus ca dau declaratie ca nu am nici un fel de pretentie la acel imobil,dar dansa a spus ca pana nu facem cadastru nu putem sa facem si partajul ci doar sa divortam.D na inginer care a intocmit dosarul si care mi a cerut 700 de roni pentru lucrare,m a asigurat ca singura solutie sa rezolvam problema este sa deschid proces in instanta si sa vedem ce va decide instanta:ori imi i a cei 30m,ori mi i da.In conditiile in care as pierde cei 30 m,ar trebui sa daram gardul..,sa fac altul,cred ca ar fi nevoie si de autorizatie,etc.Si nici nu mi a dat nici o hartie d na inginer,cu respingerea respectiva de la Oficiul de cadastru,pentru ca i am dat doar jumatate din bani,adica 350 roni.In concluzie,nu stiu cum sa procedez sa impart aceste trei imobile cu sotul meu inainte de a divorta.Va multumesc anticipat!
Buna ziua!Detin o casa la curte impreuna cu sotul meu,dar nu suntem in relatii bune.Avem act de proprietate din 1994.Am vrut sa fac cadastru,dar suprafata din acte nu corespunde cu realitatea,drept pentru care cererea a fost respinsa.Inginera care s a ocupat de acte a facut revenire,dar tot nu a reusit.Din cate stiu nu pot face nimic fara acest cadastru.Adica in cazul meu,vanzare sau partaj.Intrebarea mea este:pot face o separatie de bunuri dupa care sa divortez fara a ajunge in instanta?