avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Separatie de bunuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Separatie de bunuri

Buna ziua!Detin o casa la curte impreuna cu sotul meu,dar nu suntem in relatii bune.Avem act de proprietate din 1994.Am vrut sa fac cadastru,dar suprafata din acte nu corespunde cu realitatea,drept pentru care cererea a fost respinsa.Inginera care s a ocupat de acte a facut revenire,dar tot nu a reusit.Din cate stiu nu pot face nimic fara acest cadastru.Adica in cazul meu,vanzare sau partaj.Intrebarea mea este:pot face o separatie de bunuri dupa care sa divortez fara a ajunge in instanta?
Cel mai recent răspuns: florina1967 , utilizator 08:14, 14 Aprilie 2018
Ce intelegeti prin separatie de bunuri? Daca intelegeti imparteala sau partaj, dupa cum ati spus si dvs, aveti nevoie de cadastru.
Incercati sa gasiti alt expert cadastral care sa va ajute. Daca suprafata pe care o detineti efectiv este mai mare decat cea din actele de proprietate, cereti sa se intabuleze macar suprafata din acte. Daca supfata stapanita nu depaseste cu mult suprafata din acte puteti sa o intabulati cu ajutorul unor declaratii date de vecini in acest sens.
Daca suprafata pe care o stapaniti efectiv este mai mica decat suprafata din acte, puteti sa o intabulati diminuata si vedeti ulterior ce s-a intamplat cu diferenta.
Oricum ar fi, intr-un fel sau altul imobilul se poate intabula.
De divortat puteti divorta pe cale notariala, daca va intelegeti cu sotul. La fel puteti sa si partajati bunul.
Buna ziua!Multumesc frumos pentru raspuns.Am fost cu sotul la notar pentru a divorta pe cale amiabila.Detinem impreuna trei imobile:doua case la curte si un apartament.Am cazut de comun acord ca eu sa raman cu ap.,iar sotul cu cele doua case.Dar ne am lovit de aceasta problema:una din case nu are cadastru deoarece in realitate detinem cu 30 metri mai mult decat in acte.Am rugat o pe d na notar sa gaseasca o solutie sa putem divorta.Am spus ca dau declaratie ca nu am nici un fel de pretentie la acel imobil,dar dansa a spus ca pana nu facem cadastru nu putem sa facem si partajul ci doar sa divortam.D na inginer care a intocmit dosarul si care mi a cerut 700 de roni pentru lucrare,m a asigurat ca singura solutie sa rezolvam problema este sa deschid proces in instanta si sa vedem ce va decide instanta:ori imi i a cei 30m,ori mi i da.In conditiile in care as pierde cei 30 m,ar trebui sa daram gardul..,sa fac altul,cred ca ar fi nevoie si de autorizatie,etc.Si nici nu mi a dat nici o hartie d na inginer,cu respingerea respectiva de la Oficiul de cadastru,pentru ca i am dat doar jumatate din bani,adica 350 roni.In concluzie,nu stiu cum sa procedez sa impart aceste trei imobile cu sotul meu inainte de a divorta.Va multumesc anticipat!
Ce suprafata de teren este specificata in actul de proprietate al terenului?
Buna ziua! 154mp.Iar la masuratorile cadastrale s au gasit 185.
Este intr-adevar prea mare diferenta. Diferenta maxima admisa pentru teren intravilan ar fi fost 10%.

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Intabulare proprietate mostenita constanta2009 constanta2009 As dori sa ma ajutati cu o solutie in ceea ce priveste rezolvare urmatoarei probleme: In anul 2008, eu impreuna cu fratele meu am dobandit prin mostenire un ... (vezi toată discuția)