avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Separatie de bunuri
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Separatie de bunuri

Buna ziua!Detin o casa la curte impreuna cu sotul meu,dar nu suntem in relatii bune.Avem act de proprietate din 1994.Am vrut sa fac cadastru,dar suprafata din acte nu corespunde cu realitatea,drept pentru care cererea a fost respinsa.Inginera care s a ocupat de acte a facut revenire,dar tot nu a reusit.Din cate stiu nu pot face nimic fara acest cadastru.Adica in cazul meu,vanzare sau partaj.Intrebarea mea este:pot face o separatie de bunuri dupa care sa divortez fara a ajunge in instanta?
Cel mai recent răspuns: florina1967 , utilizator 08:14, 14 Aprilie 2018
Acelasi lucru mi a spus si d na inginer.In aceste conditii ce as putea face?Multumesc!
fie ingraditi doar proprietatea pe care o detineti - nu e nevoie sa daramati gardul vechi, pur si simplu delimitati suprafata pentru care nu detineti acte printr-un gard de sarma - si faceti schita cadastrala pe suprafata pe care o aveti acte. Fie promovati o actiune in instanta, impreuna cu sotul, prin care cereti sa se constate uzucapiunea.
Sa inteleg ca cea mai buna solutie este tot in instanta.Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)
Intabulare proprietate mostenita constanta2009 constanta2009 As dori sa ma ajutati cu o solutie in ceea ce priveste rezolvare urmatoarei probleme: In anul 2008, eu impreuna cu fratele meu am dobandit prin mostenire un ... (vezi toată discuția)