avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaMar

Activitate AndreeaMar

Va multumesc mult pentru raspuns. Da am observat. Dar aici fiind vorbe de Inselaciune (unde se va pedepsi cu 6 luni-3 ani, sau 1 an-5 ani), el nefiind recidivist in materie, ma gandesc ca ii vor scade 6 luni din pedeapsa primita anterior (cea de 3 ani). Din ce am citit si am mai intrebat stanga-dreapta, eu consider ca poate beneficia de o mica scadere a pedepsei. Insa nu stiu ce alegere sa facem si de aceea va cer parerea. In cazul in care vom vedea ca nu este in favoarea noastra, isi va retrage recursul. Cu respect va multumim
Buna seara. Vreau sa stiu daca o persoana condamnata pentru inselaciune in forma repetata(2 acte materiale) la 3 ani inchisoare in data de 14 ianuarie 2014, este recidivist dar nu in materie, poate beneficia in recurs de legea mai favorabila. Pun aceasta intrebare deoarece am citit ca in Noul Cod se aduna pedepsele in cazul concursului de infractiuni, nu mai este valabila contopirea, si detinutul este obligat sa savarseasca o treime din pedeapsa. Credeti ca este bine ca a declarat apel? Sau mai bine s-ar multumi cu cat i-a dat Instanta de Fond? Suntem in ceatza...Mentionez ca detinutul avea si o coada de 715 zile din pedeapsa anterioara. Multumesc anticipat.
Multumesc frumos
Buna ziua as vrea sa stiu cand va intra in vigoare noul Cod de Procedura Penala. Am auzit diferite pareri. Multumesc
Răspuns la discuția Condamnare inselaciune
Avocatul lui mi-a garantat o pedeapsa destul de mica, dar eu am vrut sa cer si alte pareri sa stim la ce ne asteptam. Stiu ca depinde si de judecator si pedepsele difera de la persoana la persoana, nu e un anumit sablon. Dar tinand cont ca incadrarea este 3-15 si el beneficiaza de 320 indice 1 (recunoastereaa faptei) se incadreaza 2-10. Suntem in dubii si din aceasta cauza am intrebat. Ni s-a promis o pedeapsa de 2-3 ani. Prejudiciul este in mare parte recuperat.
Buna seara. As dori sa aflu mai multe pareri despre urmatorul subiect: sotul meu este incarcerat de 2 luni si jumatate pentru inselaciune art 215 alin. 1 si 2. Este recidivist, a mai executat o pedeapsa de 4 ani si 2 luni din cei 6 primiti. Prima pedeapsa nu a fost pentru inselaciune, deci nu este recidivist in materie. Inca nu este condamnat si l-au amanat pana in august, iar pana atunci stam cu sufletul la gura. Cam ce pedeapsa ar putea primi? A, si prejudiciul este in mare parte recuperat, iar "victima" se constituie parte civila. Multumesc