Buna seara. As dori sa aflu mai multe pareri despre urmatorul subiect: sotul meu este incarcerat de 2 luni si jumatate pentru inselaciune art 215 alin. 1 si 2. Este recidivist, a mai executat o pedeapsa de 4 ani si 2 luni din cei 6 primiti. Prima pedeapsa nu a fost pentru inselaciune, deci nu este recidivist in materie. Inca nu este condamnat si l-au amanat pana in august, iar pana atunci stam cu sufletul la gura. Cam ce pedeapsa ar putea primi? A, si prejudiciul este in mare parte recuperat, iar "victima" se constituie parte civila. Multumesc
Vorbiti cu avocatul lui.
Pedepsele se individualizeaza dupa anumite criterii si nu se aplica de tip sablon.
Mai depinde si de judecator foarte mult si daca nimereste un judecator dur ii poate aplica o pedeapsa destul de mare.
Avocatul lui mi-a garantat o pedeapsa destul de mica, dar eu am vrut sa cer si alte pareri sa stim la ce ne asteptam. Stiu ca depinde si de judecator si pedepsele difera de la persoana la persoana, nu e un anumit sablon. Dar tinand cont ca incadrarea este 3-15 si el beneficiaza de 320 indice 1 (recunoastereaa faptei) se incadreaza 2-10. Suntem in dubii si din aceasta cauza am intrebat. Ni s-a promis o pedeapsa de 2-3 ani. Prejudiciul este in mare parte recuperat.