Sunt proprietara unui apartament de doua camere si vreau sa fac un contract de comodat cu prietenul meu pentru una din camere pentru sediu social al firmei care vrea sa o infiinteze.Intrebarea mea este daca eu mai pot inchiria cealalta camera prin contract de inchiriere unor persoane fizice.
Am inchiriat un apartament unei familii fara nici un contract scris,avand doar o intelegere verbala,la inceput totul a fost bine platindu-si datoriile atat la chirie cat si la utilitati.In ultimele luni,m-au tot dus cu vorba ca au probleme la locul de munca ,ca patronul nu le da salariul intreg,nu mi-au mai dat banii pe chirie pe mai multe luni si nici la intretinere nu au mai platit .Am tot asteptat sa se remedieze situatia la locul lui de munca,dar nu s-a rezolvat nimic si ei au spus ca nu mai pot sta in chirie ca au acumulat multe datorii si vor sa plece.M-au asigurat in acelasi timp ca isi vor plati toate datoriile care le au la utilitati cat si chiria restanta.Dupa ce si-au luat bagajele si au plecat nu au mai vrut sa aiba un dialog cu mine,nu au mai platit nici o factura restanta ,nimic.Mentionez ca nu am decat o declaratie scrisa de el in care recunoaste ce datorii are la mine,ca a stat in apartamentul meu,si ca se obliga sa plateasca in trei luni toate datoriile,aceasta hartie facand-o asa intre noi,nu intr-un cadru legal.V-as ruga sa-mi spuneti daca am vreo posibilitate sa-mi recuperez intr-un fel acesti bani care mi datoreaza atat pentru plata utilitatilor cat si a chiriei,suma fiind in jur de 7000 ron,adica daca le pot intenta proces pentru acest lucru.