avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasi rau platnici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasi rau platnici

Am inchiriat un apartament unei familii fara nici un contract scris,avand doar o intelegere verbala,la inceput totul a fost bine platindu-si datoriile atat la chirie cat si la utilitati.In ultimele luni,m-au tot dus cu vorba ca au probleme la locul de munca ,ca patronul nu le da salariul intreg,nu mi-au mai dat banii pe chirie pe mai multe luni si nici la intretinere nu au mai platit .Am tot asteptat sa se remedieze situatia la locul lui de munca,dar nu s-a rezolvat nimic si ei au spus ca nu mai pot sta in chirie ca au acumulat multe datorii si vor sa plece.M-au asigurat in acelasi timp ca isi vor plati toate datoriile care le au la utilitati cat si chiria restanta.Dupa ce si-au luat bagajele si au plecat nu au mai vrut sa aiba un dialog cu mine,nu au mai platit nici o factura restanta ,nimic.Mentionez ca nu am decat o declaratie scrisa de el in care recunoaste ce datorii are la mine,ca a stat in apartamentul meu,si ca se obliga sa plateasca in trei luni toate datoriile,aceasta hartie facand-o asa intre noi,nu intr-un cadru legal.V-as ruga sa-mi spuneti daca am vreo posibilitate sa-mi recuperez intr-un fel acesti bani care mi datoreaza atat pentru plata utilitatilor cat si a chiriei,suma fiind in jur de 7000 ron,adica daca le pot intenta proces pentru acest lucru.
Cel mai recent răspuns: piticut86 , utilizator 15:58, 11 Iulie 2013
Puteti formula o actiune impotriva chiriasilor debitori pentru lipsa de folosinta.
Puteti intenta proces dar ar fi bine sa va analizeze in prealabil hartia si cazul un avocat.
Am inchiriat un apartament unei familii fara nici un contract scris,avand doar o intelegere verbala


Cam ce o sa declarati in instanta ca ati inchiriat apartamentul si nu ati platit impozitul la Circa Financiara, nu cred ca aveti declarata aceasta inchiriere, este cam greu pentru ca v-ati bucurat de niste bani pe care i-ati primit "la negru".
Iar in cazul in care nu achitati datoria fata de asociatia de proprietari o sa va calculeze penalizari si riscati sa fiti dat in judecata, pentru ca dumneavoastra sunteti proprietarul si raspundeti de acel apartament.
Da...este complicata situatia...
Si mai exista si problema ca poate nici nu va recupera banii vreodata...
Din pacate acea hartie nu valoreaza nimic.Chiar daca luati mai putini bani din chirie mai bine ati fi inregistrat contractul de inchiriere la anaf si asa daca nu isi plateau datoriile aveti un act legal, inregistrat si aveati sanse de castig ...Mai bine ati plati datoriile lor, ca altfel penalitatile calculate de asociatie o sa ajunga mai mari ca restantele!Alta data contract de inchiriere, inregistrat la anaf si nu stati cu grija.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi fara contract. obligarea lor la plata utilitatilor iliescu.m iliescu.m Buna ziua! Problema sta in felul urmator: In anul 2013 am inchiriat apartamentul in speta unor doi baieti (sa le zicem A si B) in baza unui contract pe o ... (vezi toată discuția)
Garsoniera inchiriata - neplata chirie si cote intretinere, masuri oana_ioana oana_ioana Buna ziua! Garsoniera mea este inchiriata si am facut contract la finante. Chiriasul nu si-a mai platit chiria de 4 luni si intretinerea de foarte multi timp. ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea obligatiilor dintr-un contract de inchiriere anca_gengiu anca_gengiu Buna ziua. Problema este urmatoarea: in urma cu 5 luni am inchiriat apartamentul al carui proprietar sunt eu. Am inregistrat la fisc contractul de inchiriere, ... (vezi toată discuția)