avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaVasilescu

Activitate AndreeaVasilescu

Buna ziua! "Am si eu o nelamurire.in anul1989 tatal meu impreuna cu 2 surori a mostenit de pe urma bunicilor o casa si teren 200 m. in 1995 o matusa a vandut partea ei de mostenire tatalui meu celeilalte surori. in anul 2012 a murit matusa care a cumparat si mostenitorii ei vor sa faca succesiune/.de la notar l-i s-a spus ca trebuie sa modifice actul de vanzare pentru ca la data la care s-a facut vanzarea pe act nu a fost trecut si sotul ei care intre timp a si decedat . intrebarea mea este urmatoarea trebuie sa sa modifice actul de vanzare cumparare pentru ca sa figureze ambii soti ??" Multumesc!
Răspuns la discuția drepturi salariale
Multumesc foarte mult! Da, voi face cerere la ITM (din cate stiu sunt obligati sa-mi raspunda in maxim 30 zile), in paralel cu somatie ultimativa de plata (15 zile) catre angajator, prin posta cu confirmare de primire sau prin executor judecatoresc. Aceste 2 dovezi la anexez la dosarul pe care il depun ulterior la tribunal. Ordonanta de urgenta sau proces in pretentii?? Drepturile salariale stiu ca nu se timbrau pana acum, dar cred ca s-a modificat ceva de curand si se timbreaza cu aprox 100 lei? Fostul angajator nu vrea sa-mi dea adresa, unde ii trimit somatia/notificarea? A schimbat sediul firmei, nu mai coincide cu cel din ctr.
Buna ziua! In anul 2011 am fost angajata unei societati de avocatura. In fapt, de la data 01februarie2011, in drept (prin CIM inregistrat) din data de 14aprilie2011. Pot face dovada muncii anterioare inregistrarii CIM prin copie dupa condica unde semnau totii angajatii, inclusiv cei 3 asociatii ai SCPA. Fiind angajata pe postul de Asistent Manager detin copie a condicii incepand cu data de 14.02.2011 unde se dovedeste prin semnaturi ca veneam zilnic L-V de la ora 8:30 si plecam la ore de genul 22:30 (cateodata si mai tarziu). In prima luna de munca NU am fost platita pe motiv ca se va retine primul salariu, pe care il voi primii cand vom inceta colaborarea. In ultima luna de munca in loc sa primesc 2 salarii, nu am mai primit niciun salariu, deoarece ne-a anuntat ca inchide societatea ca nu mai are bani sa ne plateasca si ca daca dorim sa venim in continuare la birou vom face munca voluntara. NU AM SEMNAT INCETAREA CONTRACTULUI in nici una dintre formele sale: Nu am fost concediata, nu mi-am dat demisia si nici nu am semnat desfacerea contractului prin acordul partilor. Nici pana in ziua de astazi NU AM PRIMIT DECIZIA DE INCETARE. Am luat legatura doar telefonic (de fiecare data au existat promisiuni de plata), dar observ ca sunt doar tergiversari si cred ca era cazul de mult timp sa-i trimit somatie. Am avut rabdare si intelegere mult mai mult decat era cazul, dar cred ca aici nu este imposibilitate de plata ci rea-vointa. Astazi (8.06.2013) l-am sunat si i-am spus ca urmeaza sa-l actionez in instanta si mi-a propus sa-mi plateasca 10% din suma, pe motiv ca nu are posibilitate sa-mi plateasca mai mult momentan. Am refuzat aceasta plata partiala (propusa telefonic) deoarece cred ca mi-ar ingreuna procesul de recuperare. Ce sfaturi imi dati? Sa fac cerere la ITM sa verific cand/daca a incetat contractul de munca? Eu de ce nu am primit decizie de incetare a ctr? Desi contractul il detin fizic (semnat si stampilat de titularul societatii) nu am certitudinea ca acesta a fost inregistrat. De altfel, astazi mi-a zis ironic ca eu "am semnat demult pt incetarea colaborarii" - cu alte cuvinte a semnat in locul meu!! Pareri, sfaturi?? Multumesc anticipat! O zi buna tuturor!