avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiu1990

Activitate laurentiu1990

Buna ziua,

Am o mica nelamurire legata de regularizarea facturii de avans conform codului fiscal 2013.

Eu am emis o factura de avans si urmeaza sa emit si una sau mai multe facturi partiale dintr-o suma totala, pentru prestari de servicii. Sunt neplatitor de TVA, impozit 3%.

Factura/facturile partiale le emit ca facturi simple fara nicio stornare sau specificatie? Practic sunt niste facturi simple in care specific la denumirea serviciilor prestate: "Partial din contract prestari servicii nr xy din data z" si mai apoi pretul facturii respective?

Iar in factura de regularizare, cea finala, specific suma totala a serviciilor si apoi stornez factura de avans impreuna cu toate facturile partiale?

Inca imi este neclar acest aspect. Facturez de obicei avans si factura finala, dar acum s-a intamplat altfel.

Multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Dar aici ma opresc si eu cu ceea ce stiu.
Pentru fiecare serviciu prestat, voi emite un act aditional? Sau o anexa care sa cuprinda termenele de executie si detaliile platii? Facturile stiu ca au nevoie de acea specificatie noua, partial din suma finala, iar la final sa se faca acea stornare. Cum se va proceda avand in vedere ca nu exista o suma de start? Sau va exista o suma de start si peste ea se vor cumula restul de servicii/plati.

Daca ati avea un exemplu practic ar fi si mai bine!
Multumesc!
Buna ziua, am o societate comerciala si as dori sa realizez un contract intre societatea mea (Furnizor) si societatea unei alte persoane (Beneficiar). Contractul presupune realizarea unor servicii pe o perioada nedeterminata.

Acest contract as dori sa fie realizat astfel incat in baza sa, sa se poata realiza diverse servicii intr-un domeniu de activitate si a se emite facturi, de catre beneficiar, facturi nestabilite la semnarea contractului.

Ce presupune acest tip de contract si care sunt pasii in plus fata de un contract simplu (de adeziune)?

Va multumesc!