avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum se intocmeste contract de prestari servicii - ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum se intocmeste contract de prestari servicii - servicii multiple

Buna ziua, am o societate comerciala si as dori sa realizez un contract intre societatea mea (Furnizor) si societatea unei alte persoane (Beneficiar). Contractul presupune realizarea unor servicii pe o perioada nedeterminata.

Acest contract as dori sa fie realizat astfel incat in baza sa, sa se poata realiza diverse servicii intr-un domeniu de activitate si a se emite facturi, de catre beneficiar, facturi nestabilite la semnarea contractului.

Ce presupune acest tip de contract si care sunt pasii in plus fata de un contract simplu (de adeziune)?

Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
laurentiu1990, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioana Catalina Pipirigeanu Nechita , Consilier juridic 18:22, 6 Iulie 2013
In cazul in care doriti sa incheiati un contract de prestari servicii pe o perioada nedeterminata, trebuie sa specificati clar in cuprinsul acestuia modalitatea de prestare, ce servicii vor fi prestate, cum si cand se va efectua plata si cand va elibera beneficiarul factura ( pe baza de proces verbal de receptie), drepturile si obligatiile partilor, raspunderea partilor, dar mai ales modalitatile de incetare a contractului. Toate acestea pe langa alte clauzele obligatori pe care le prevede incheierea unui contract de prestari servicii.
Multumesc pentru raspuns. Dar aici ma opresc si eu cu ceea ce stiu.
Pentru fiecare serviciu prestat, voi emite un act aditional? Sau o anexa care sa cuprinda termenele de executie si detaliile platii? Facturile stiu ca au nevoie de acea specificatie noua, partial din suma finala, iar la final sa se faca acea stornare. Cum se va proceda avand in vedere ca nu exista o suma de start? Sau va exista o suma de start si peste ea se vor cumula restul de servicii/plati.

Daca ati avea un exemplu practic ar fi si mai bine!
Multumesc!
Modele de contracte de prestari servicii gasiti pe internet si-l adaptati in functie de nevoile dumneavoastra. Puteti trece detaliat pentru fiecare serviciu in parte atat termenul de executie cat si modalitatile de plata in anexe, care sunt parte integrata in contract.Astfel contractul va imbraca o forma generala pentru toate serviciile care urmeaza a fi prestate, iar in anexe ( Anexa1, anexa 2...) detaliile pe fiecare serviciu in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regularizare factura de avans si facturi partiale laurentiu1990 laurentiu1990 Buna ziua, Am o mica nelamurire legata de regularizarea facturii de avans conform codului fiscal 2013. Eu am emis o factura de avans si urmeaza sa emit ... (vezi toată discuția)
Temei legal pentru plata facturi storno melyse01 melyse01 Buna ziua. Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Tva la contracte neplatite gabrici gabrici Buna Daca o societate semneaza un contract cu un client persoana fizica, presteaza serviciile si acesta are 15 zile sa le plateasca prin banca si nu le ... (vezi toată discuția)