inteleg ca ati livrat/prestat ceva , ati emis facturi si acum veti emite facturi de stornare pentru ca ... ce ? ati primit marfa inapoi ? nu s-a mai prestat serviciul ? reveniti cu detalii , va rog .Si cam la ce va ginditi cind spuneti prevedere legala .
Inteleg ca anterior stornarii pentru facturile emise ati incasat toti banii. Astfel ca atunci cand ati facut stornarile respective clientul avea plati facute in plus; ca urmare trebuie sa-i dati banii inapoi. Daca ii dati cu numerar veti primi chitanta pentru suma data si daca platiti cu virament bancar se face ordin de plata, cec sau bilet la ordin.
Da, am prestat un serviciu in baza unui contract.Dupa ce emiteam factura pentru beneficiar, acesta venea si imi zicea sa stornez pe motiv ca textul pt servicii trebuie scris altfel, deoarece asa i se cere de la sapard, el avand aprobata finantare pt acele servicii, sau ca plata trebuie facuta dintr-o alta banca , etc....Dupa emiterea facturii storno restituiam si banii cu op pe care mentionam restituire suma fara nr factura storno.La terminarea contractului am constatat ca a ramas o suma restituita de mine in plus fata de ce am incasat, pe care beneficiarul nu o mai recunoaste ca facand parte din contract.Am cerut o expertiza contabila iar acuma expertul ma intreaba, daca am temei legal pentru restituirile de sume, in contractul de prestari servicii neprevazandu-se asa ceva.Expertul mai zice ca sumele restituite nu fac parte din contract.Are dreptate? Eu nu am mai avut nici o alta relatie contractuala cu beneficiarul decat acest contract de servicii. Eu ce trebuie sa fac in cazul asta, nu mai inteleg nimic.
Multumesc pt raspunsuri.
inteleg ca serviciul era efectiv prestat, ca urmare venitul era cert , eligibil si bun de facturat pentru a fi incasat. Apoi , Dvs stornati facturile pentru a putea face o corectie la explicatia de pe factura . Aici nu inteleg de ce dadeati si banii inapoi . Banii ramineau la Dvs , in contul facturii corecte . Cred ca expertul intreaba corect . Stornarea unei facturi are 2 consecinte :
1. fie se dau banii inapoi, pentru ca stornarea reprezinta o renuntare ( nu detaliez motive ) ;
2. fie nu se dau banii inapoi , se pastreaza in contul viitoarei facturi, stornarea reprezentind in acest caz o corectie de forma .
Am inteles ca va aflati in a doua situatie si in acest caz banii nu trebuiau restituiti.
Acum, e un fapt cert: i-ati dat , si probabil ca clientul Dvs mai facea inca o data plata pentru "noua"factura iar acum ce ati dat e mai mult decit ce trebuia.
N-aveti alta cale decit sa faceti demersuri legale pentru recuperarea sumei virate plus , o invitatie la conciliere intr-o prima faza .
Storno facturi
helenita
buna ziua,
am urmatoarea situatie ; am facturat unui client servicii in 2009, pe care le-am prestat, dar el nu mi-a mai platit . este corect sa-i fac o ... (vezi toată discuția)