avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general storno facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

storno facturi

buna ziua,

am urmatoarea situatie ; am facturat unui client servicii in 2009, pe care le-am prestat, dar el nu mi-a mai platit . este corect sa-i fac o factura cu storno pt suma respectiva ca sa imi inchid 4111 ?este vorba de 60.000 ron .

multumesc .
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 15:02, 13 Aprilie 2010
Buna ziua

Asupra clientului Dvs a fost deschisa procedura falimentului?
Treceti in 4118 clienti incerti, incercati 3 ani recuperarea prin notificari sau alte cai legale si doar dupa aceasta perioada si functie de rezultate puteti trece in pierderi dar nu se va accepta stornarea nefiind o operatiune gresit inregistrata, cazul in care se practica operatiune de storno,
problema este ca deja a fost factura stono emisa de catre administator ..fara sa ma intrebe nimic. stiam si eu ca trebuie o baza solida cand se face o astfel de factura .
eu ce pot sa fac acum privind inregistrare in contabiliate? sa nu o inregistrez si sa-l pun sa o anuleze?
Ultima modificare: Duminică, 11 Aprilie 2010
helenita, utilizator
Ar fi calea cea mai legala. In plus serviciile au fost efectuate, asa ca nu inteleg de ce s-a luat decizia unei stornari si mai ales din partea administratorului. Singurul impediment, dar se pare a fi tardiv din 2009, ar fi acela ca inregistrata factura are inclus si TVA-ul care trebuie/ar fi fost de platit. Pe de alta parte, daca tot doriti sa anulati o factura de ce sa nu o anulati pe cea initiala. Solicitati exemplarul de la client.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire suma client factura storno ionela11 ionela11 Buna ziua Am urmatoarea situatie. Am facturat unui client suma de 10000 lei . Am incasat factura prin banca iar apoi a doua zi i-am restituit suma de 10000 ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti incerti carmen carolina carmen carolina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca este corecta inregistrarea in cazul unei creante in valoare de 476 lei (cu TVA) neincasata intr-o perioada mai mare de ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti in insolventa OanaLH OanaLH Avem de incasat o creanta de la un client care se afla in insolventa.Factura a fost eliberata in noiembrie 2008. Am trecut clientul in categoria creantelor ... (vezi toată discuția)