Buna ziua,
Este posibil sa anulezi (si in ce conditii) facturile fiscale emise in trim 3? Este vorba de o microintreprindere cu domeniu de activitate: prestari servicii; platitoare de TVA. Am emis facturile aferente lunilor trim 3 insa nu am incasat niciun ban de la societatea cu care am contract - am reziliat contractul la sfarsitul lunii septembrie. Societatea respectiva este macrointreprindere. Nu cred ca voi recupera vreodata suma de bani pe care mi-o datoreaza. In acest moment, este data in judecata pentru declararea falimentului (nu de catre societatea mea). Multumesc mult de tot!
Pentru trim. 3/2009? Probabil nu ati dat declaratiile, asa ca, sfatul este aplicabil. Dar, ramane intre noi...Trebuie sa faceti mari eforturi de diplomatie, ca sa reduceti paguba cu valoarea TVA.
Nu se pot anula, daca factura a ajuns la beneficiar, dar le puteti storna.
Daca soc. a intrat in faliment, in baza sentintei, sumele pot fi trecute pe pierderi cu prilejul scăderii din evidenţă a clienţilor incerţi sau în litigiu (654);
Nu i s-a declarat inca falimentul. Se judeca cazul. Problema nu o constituie numai TVA-ul ci si impozitul pe venit aplicabil in cazul microintreprinderilor. De aceea vreau sa anulez / stornez (functie de calea cea mai legala) aceste facturi.
Multumesc
Alte discuții în legătură
Storno facturi
helenita
buna ziua,
am urmatoarea situatie ; am facturat unui client servicii in 2009, pe care le-am prestat, dar el nu mi-a mai platit . este corect sa-i fac o ... (vezi toată discuția)
Faliment
breja
Buna ziua,
Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)