avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general anulare facturi fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate în general

anulare facturi fiscale

Buna ziua,
Este posibil sa anulezi (si in ce conditii) facturile fiscale emise in trim 3? Este vorba de o microintreprindere cu domeniu de activitate: prestari servicii; platitoare de TVA. Am emis facturile aferente lunilor trim 3 insa nu am incasat niciun ban de la societatea cu care am contract - am reziliat contractul la sfarsitul lunii septembrie. Societatea respectiva este macrointreprindere. Nu cred ca voi recupera vreodata suma de bani pe care mi-o datoreaza. In acest moment, este data in judecata pentru declararea falimentului (nu de catre societatea mea). Multumesc mult de tot!
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 23:05, 11 Octombrie 2009
Imi cer scuze insa nu inteleg la ce anume va referiti cand spuneti ca trebuie sa depun mari eforturi? Puteti sa ma lamuriti? Multumesc
Adica, sa-i convingeti sa va dea si al-III-lea exemplar al facturii.
Da, chiar daca sunteti suparat pe ei, cereti o intalnire, rugati sa va dea factura, daca nu au depus declaratiile (unele firme depun lunar, altele trimestrial) pentru a o anula si pentru a nu o mai inregistra in jurnalul de vanzari pe septembrie. De aceea trebuie sa procedati diplomatic, cu tact. Nu ati spus daca ati suportat deja o paguba nu numai prin neplata facturii ci si prin retinerea marfii. Cu datornicii -in cazul firmelor- trebuie procedat cu mare atentie si evitat conflictul, care ii "absolva" cred ei, de obligatii. Pentru stornare, care trebuie sa fie ultima solutie, faceti factura si pastrati dv. si ex. 1(dar nu in dosar). Mai aveti timp pana pe 26.10, pt. ca 25 este duminica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Storno facturi helenita helenita buna ziua, am urmatoarea situatie ; am facturat unui client servicii in 2009, pe care le-am prestat, dar el nu mi-a mai platit . este corect sa-i fac o ... (vezi toată discuția)
Operare contabila a facturilor neincasate ale clientilor aflati in insolventa lucian cipere lucian cipere Avem cativa clienti ale caror facturi sunt neincasate si ei au fost declarati in insolventa prin sentinte definitive. Cum se opereaza in contabilitate ? Se ... (vezi toată discuția)
Faliment breja breja Buna ziua, Daca o societate intra in insolventa si are debite din clienti neincasati din 2006 iar societatile figureaza la ORC ca :radiate, licidate, ... (vezi toată discuția)