Am incheiat un contract de vanzare-cumparare a unui autoturism adus de ``afara`` la un birou de intermedieri auto, am primit contractul si numerele rosii dar nu am primit certificatul fiscal de la vanzator fara de care nu pot inmatricula masina. Cum pot obliga acest birou sa-mi trimita acest certificat?
Hotararea definitiva este de cel putin 10 ani. Sunt proprietari diferiti deoarece apartamentele din bloc s-au cumparat de la stat (fosta gospodarire locala - IGO) iar in timp unele apartamente s-au vandut cu ``hartii de mana cu 2 martori``.
Pot incheia un antecontract vanzare-cumparare apartament daca apartamentul nu este intabulat? (de fapt nici chiar blocul nu este intabulat). Mentionez ca apartamentul este obtinut printr-o sentinta ramasa definitiva. Ca sa intabulez apartamentul ar trebui sa intabulez prima data tot blocul si sa fac apoi dezmembrarea si asta ar insemna cca. 3000 euro. Din pacate nu pot suporta eu aceasta cheltuiala singur (nu am de la cine colecta banii de la proprietarii de pe cele 3 scari de bloc care contin 40 apartamente). Daca este posibil sa inchei un antecontract legalizat, promisiunea de vanzare se poate face pe o perioada de 1 an timp in care sa intabulez apartamentul?
Multumesc anticipat.
Contract vanzare-cumparare apartament. Se poate incheia un contract de vanzare-cumparare a unui apartament care nu este intabulat ci exista numai o sentinta definitiva irevocabila? Ce taxe se platesc la o suma de vanzare de 18.000 euro (impozit pe venit, taxe notar, etc). Mai trebuie certificat energetic?
Multumesc anticipat pentru ajutor....
Daca un ONG (fara calitate de autoritate contractanta) face o prospectare de piata prin solicitare de oferte, evaluarea ofertelor se face fara TVA? Intreb asta deoarece se poate intampla sa avem oferte ale unor prestatori care nu sunt platitori de TVA, insemnand astfel sa dezavantajam pe cei care sunt platitori de TVA. Proiectele cu finantare europeana impun evaluarea ofertelor fara TVA, chiar daca pretul final platit este mai mare. In ce articol din ce lege se specifica asta?