avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare-cumparare apartament neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare-cumparare apartament neintabulat

Pot incheia un antecontract vanzare-cumparare apartament daca apartamentul nu este intabulat? (de fapt nici chiar blocul nu este intabulat). Mentionez ca apartamentul este obtinut printr-o sentinta ramasa definitiva. Ca sa intabulez apartamentul ar trebui sa intabulez prima data tot blocul si sa fac apoi dezmembrarea si asta ar insemna cca. 3000 euro. Din pacate nu pot suporta eu aceasta cheltuiala singur (nu am de la cine colecta banii de la proprietarii de pe cele 3 scari de bloc care contin 40 apartamente). Daca este posibil sa inchei un antecontract legalizat, promisiunea de vanzare se poate face pe o perioada de 1 an timp in care sa intabulez apartamentul?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: marianrus1962 , utilizator 10:35, 22 Ianuarie 2014
Cand ati obtinut hotararea?
Puteti, insa nu inteleg de ce imobilul nu e dezmembrat si totusi exista proprietari diferiti pe apartamente.
Hotararea definitiva este de cel putin 10 ani. Sunt proprietari diferiti deoarece apartamentele din bloc s-au cumparat de la stat (fosta gospodarire locala - IGO) iar in timp unele apartamente s-au vandut cu ``hartii de mana cu 2 martori``.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare boxa (de la bloc) fara dezmembrare amadeus79 amadeus79 Avem urmatoarea situatie delicata: un bloc unde fiecare apartament are boxa la subsol, cu detalii in Cartea Funciara a apartamentului. In 1998 pe baza unui ... (vezi toată discuția)
Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)