avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Activitate eliana10

Activitate eliana10

m_ella2005@...am experienta. am lucrat pana acum doi ani cand a plecat sotul meu pt a munci si eu a sta cu copiii. ei merg la o scoala buna, sa zicem, cu program extra scolar si tot nu stau 6/7 ore pe zi. ideea este ca practic asta a fost intelegerea noastra. nu am stiut ca poate "profita" de ea. ma vad obligata de a munci, dar nu inainte de a-mi asigura copiii. scoala este un pic departe si copiii au program diferit. la fel cum un barbat munceste de dimineata pana seara, la fel munceste si o femeie in ziua de azi. si cred ca e mai usor sa stai cumva pe tusa 2/3 ani pana la pensie, decat 20. am spus ca vreau si lucrez!
gi-jane2@ sotul meu lucreaza in strainatate si nu cred ca vb despre 200 lei, desi si cu aceia as avea ce face in situatia data.
repet, pot face ceva, casatoriti fiind?
multumesc!

@disgraziata- multumesc pentru intelegere. exact asta mi se intampla. am studii superioare si nu-mi gasesc nicicum un job. eu nu imi caut de ieri, de azi ci de acum 2 ani. s-au deschis "n" super si hiper market-uri la noi, avand studii economice si tot nu mi-am gasit loc fara relatii. ideea este ca ne descurcam asa, dar nu suficient...si acum sa fim "supuse" unui asemenea stres psihic chiar de cine nu trebuia, simt ca nu mai pot si trebuie sa fac mai mult pt. copiii mei. "ma ucide" nesiguranta" aceasta.
multumesc mult!
nu, nu am niciuna! asta intreb, ce pot face ca sa obtin una. suntem casatoriti si depindem total de el. ce pot face concret?
buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie si as dori sa stiu daca am vreo solutie: sotul meu lucreaza in strainatate de aprox. 2 ani, eu ramanand acasa cu doi copii minori, de 13 ani si aproape 10 ani, neavand un job platit. a plecat la munca, desigur, si cu acordul meu, eu ramanand fara loc de munca chiar in aceea perioada. desigur ca imi doresc un job, pe care il caut neincetat, dar este foarte greu de gasit la 40 de ani si cu doi copii de care ma ocup. problema ar fi urmatoarea: de la o vreme, sotul meu trimite bani acasa dupa cum are chef. eu nu am ajuns la el sa stiu cum stau lucrurile, luand de bun tot ce-mi zice. ideea este ca nu am alta sursa devenit, credeti-ma ca zilnic aplic pt un job, dar nu mai pot trai in acest stres psihic si nesiguranta de zi cu vis-a-vis de copiii mei. va rog sa-mi spuneti daca are vreo obligatie cumva in aceasta situatie sa nu ne mai supuna unei asemenea stari, pentru ca nu mi se pare normal sa trimita cativa banuti cum are chef sau nu! repet, stiu ca cea mai buna solutie este un job pentru mine, dar nu reusesc sa gasesc. nu suntem divortati, vreau sa stiu: il pot "obliga" cumva pentru copiii sa trimita o anumita suma de bani lunar? as putea face asta cumva? daca da, va rog sa-mi spuneti ce si cum.
multumesc!
Răspuns la discuția \\"obligatie\\" sau nu?!?
imi pare rau, dar sunt confuza...si eu stiam ca sunt oarecum obligati, suntem in 2013, deci, mai este sau nu valabil acest lucru.
p.s. nu am avut contract colectiv de munca, si, din cate stiu, nici la nivel de ramura.
multumesc din suflet!
buna ziua,
anul trecut am pierdut la curtea de apel un proces, initial castigat in tribunal, impotriva angajatorului meu, o inst. de stat, contestand decizia de concediere. va rog sa-mi spuneti daca inst. la care am lucrat, este cumva "obligata" legal sa ma "anunte" in cazul unor posturi libere, conf. cu pregatirea mea (nu vechiul meu loc), deoarece aud ca existe unele.
va multumesc si astept cu interes raspunsurile dvs.