avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... \\"obligatie\\" sau nu?!?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

"obligatie" sau nu?!?

buna ziua,
anul trecut am pierdut la curtea de apel un proces, initial castigat in tribunal, impotriva angajatorului meu, o inst. de stat, contestand decizia de concediere. va rog sa-mi spuneti daca inst. la care am lucrat, este cumva "obligata" legal sa ma "anunte" in cazul unor posturi libere, conf. cu pregatirea mea (nu vechiul meu loc), deoarece aud ca existe unele.
va multumesc si astept cu interes raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: eliana10 , utilizator 11:11, 9 Iulie 2013
ART.70. (1) Încheierea CIM se face pe baza condiţiilor stabilite de lege, cu respectarea
drepturilor fundamentale ale cetăţeanului şi numai pe criteriul aptitudinilor şi competentei
profesionale.
(2) Angajatorul se obligă să aducă la cunostinta salariaţilor posturile disponibile şi
condiţiile de ocupare a lor.
(3) În cazul în care angajarea se face prin concurs, dacă un salariat şi o persoana din afară
unităţii obţin aceleaşi rezultate, salariatul are prioritate la ocuparea postului.

(5) Prevederile alin. 1 şi 2 se aplică şi pentru salariaţii instituţiilor bugetare.

Articoul apatine contractului colectiv de munca unic la nivel national.
Articolul respectiv nu are nicio valoare juridica. De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN.
imi pare rau, dar sunt confuza...si eu stiam ca sunt oarecum obligati, suntem in 2013, deci, mai este sau nu valabil acest lucru.
p.s. nu am avut contract colectiv de munca, si, din cate stiu, nici la nivel de ramura.
multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 ANCA PATRICIU ANCA PATRICIU Stiti cumva daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 s-a semnat? (vezi toată discuția)
Promovare/avansare pe un post cu studii superioare in mediul privat Catela Catela Buna seara. In prezent sunt salariata de 4 ani de zile intr-o organizatie nonprofit pe post de contabil. Intre timp am terminat facultatea si am devenit ... (vezi toată discuția)
Salar minim 2011 pe economie ptr cei cu studii superioare atalinna atalinna Buna ziua.Va rog sa imi precizati care este salariul minim pe economie ptr cei cu studii superioare.Am inteles ca din 2011 sunt o serie de modificari in acest ... (vezi toată discuția)