Buna seara. In prezent sunt salariata de 4 ani de zile intr-o organizatie nonprofit pe post de contabil. Intre timp am terminat facultatea si am devenit economist. In curand se va elibera singurul post de economist care exista in grila organizatiei, dar presedintele (care el taie si spanzura desi nu are drepturi depline) ma tot ocoleste si nu reusesc sa-l conving sa-mi ofere acest post. In primul rand mi-a motivat ca nu am drept de semnatura nefiind membru CECAR. I-am demonstrat ca legea contabilitatii imi da drept de semnatura daca sunt angajata a organizatiei. Nimic.#-o. Singura mea sansa ,ma gandesc eu ,dar nu gasesc nimic, ar fi sa-i arat un articol dintr-o lege, ordin, etc. prin care sa-i arat ca eu sunt prima persoana pe care trebuie sa o anunte si eventual sa o promoveze in momentul in care se elibereaza postul de economist. Tot ce am gasit referitor la asta, a fost in Codul Muncii, dar acolo precizeaza ca doar cei cu contract de munca pe perioada determinata si cei cu contract partial de munca vor fi instiintati de locurile care raman vacante si am mai gasit ceva pt mediul bugetar. Poate sunt prea nervoasa si nu mai pot sa citesc, poate scrie undeva ceva si nu mai vad. Precizez ca nu are motive sa ma refuze pe motive profesionale, ci pur si simplu nu vrea (pt.ca traim in Romania). Deocamdata nici eu nu vreau sa ma duc sa-l reclam si incerc sa gasesc o solutie legala si amiabila.
Absolvirea unor studii (liceu, facultate, cursuri specializate, samd) nu atrage dupa sine avansarea, incadrarea sau cresterea salariului. Din pacate, nu exista, in mediul privat, nicio reglementare in acest sens.
Dar moral, ar trebui sa o faca!:)
Verificati clauzele R.O.I. si R.O.F ale organizatiei, poate gasiti ceva care va ajuta.
Incercati si cu contractul colectiv de munca (al org. sau cel unic la nivel national)
Poate gasiti clauze ce v-ar putea ajuta nu in sensul avansarii, ci al prioritatii date de calitatea de angajat.
Multumesc mult pt sugestie. Ma blocasem si chiar nu mai stiam unde sa caut.
R.O.I. si R.O.F. ale organizatiei sunt simpliste nu scrie nimic acolo, dar am gasit in C.I.M la nivel national ceva de care ma pot lega.
"Art. 70. - (1) incheierea CIM se face pe baza conditiilor stabilite de lege, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetateanului si numai pe criteriul aptitudinilor si competentei profesionale.
(2) Angajatorul se obliga sa aduca la cunostinta salariatilor posturile disponibile si conditiile de ocupare a lor.
(3) In cazul in care angajarea se face prin concurs, daca un salariat si o persoana din afara unitatii obtin aceleasi rezultate, salariatul are prioritate la ocuparea postului."
Am sa-l oblig sa organizeze concurs. Nu mi-e frica de concurs. In schimb el s-ar putea sa renunte. Daca nu mai vedem.:) multumesc.
Ma bucur ca am fost de ajutor.
Sa inaintati o cerere pentru ocuparea noului post, in care sa specificati concret pozitia, motivele si temeiurile cererii dvs., inainte de a-i solicita scoaterea postului la concurs,printr-o a doua cerere si dupa refuzul scris al organizatiei sau trecerea a 30 de zile de la prima cerere(dublu exemplar, si inregistrate cu nr. si data si pastrati un exemplar) Temeiuri ptr. o actiune in justitie.
Codul muncii
bubu.g
Buna ziua!
Mereu ma scoateti din incurcatura asa ca revin cu o noua intrebare:am o salariata intr-un magazin angajata pe post de gestionara, acum a terminat ... (vezi toată discuția)