avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am nevoie de un sfat

Buna ziua
Sunt economist in cadrul unui birou financiar in cadrul unei uintati ce are aproximativ 600-700 angajati.
In cadrul acestui birou sunt angajate 5 persoane si sunt singurul angajat care are studii superioare.
In data de 27 mai urmeaza sa revin la servici din concediul de ingrijire a copilului de pana la 2 ani.
Din luna februarie am aflat neoficial ca mi s-a restructurat postul.Noii actionari au impus reduceri masive de personal si au impus o cifra optima de personal .
Stiu ca desfacerea contractului de munca se poate realiza si din motive care nu tin de persoana angajatului , bazandu-se pe motive reale si serioase de genul economic sau tehnologic dar totusi ......
Am aflat despre restructurarea postului si in urma cu cateva zile m-au chemat la fabrica sa dau un interviu pentru un post de economist in cadrul biroului contabilitate iar eu am protestat pe motiv ca eu nu stiu oficial de restructurarea postului si nu mi se pare legal si moral faptul ca au scos la concurs un post similar pregatirii mele atata timp cat postul meu era restructurat.
Nu neg ca problemele economice pot duce la concedieri dar totusi sa dai afara un economist din cadrul unui birou unde stii sigur ca trebuie sa existe un astfel de salariat cu studii de specialitate mi se pare strigator la cer.
Mentionez ca in cadrul acestui birou intra si salariazarea unde nu exista nici un economist sau persoana cu studii economice universitare.
Asa ca m-am dus la fabrica, si mi-am depus cererea de reincadrare in munca asa cum se specifica in normele legale urmand sa primesc un raspuns din partea lor( tot neoficial stiu ca este somaj cu sau fara preaviz).
Cel mai recent răspuns: parteneriat , utilizator 20:33, 13 Mai 2007
~ Conținut șters la cerere ~
Nu mai am ce post sa accept deoarece acel post despre care aminteam s-a ocupat.
Ei au scos un post la concurs in timp ce postul meu era restructurat si eu eram in concediu de ingrijire a copilului.Intrebarea mea este a fost legal sa se organizeze acel concurs atata timp cat postul meu era restructurat?
Daca stiam oficial ca postul s-a restructurat ma duceam la concurs.
Ei au scos un post la concurs in timp ce postul meu era restructurat si eu eram in concediu de ingrijire a copilului.Intrebarea mea este a fost legal sa se organizeze acel concurs atata timp cat postul meu era restructurat?

Da, aveau voie sa scoata la concurs postul acela, daca trebuia ocupat in perioada in care CIM Dvs era suspendat .

Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2007
tana, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Important! Crys ciuci Crys ciuci Buna ziua. Anuntul privind organizarea concursului de incadrare a posturilor vacante pentru postul de economist debutant in birou achizitii si monitorizare ... (vezi toată discuția)
Angajare contabil la scoala borsoscs borsoscs Va rog sa ma lamuriti cu o problema. Avem un anunt pentru 1 norma contabil cu studii superioare si nu s-a prezentat nimeni. Norma vacanta este administrator ... (vezi toată discuția)
Studii administrator patrimoniu. Îmi puteți spune dacă este ... oana_gherasim oana_gherasim Studii administrator patrimoniu. Îmi puteți spune dacă este legală scoaterea la concurs a unui post de administrator patrimoniu in înv. preuniversitar cu ... (vezi toată discuția)