avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu SS pe functie de SM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu SS pe functie de SM

Avem un angajat cu studii superioare care este incadrat intr-o functie corespunzatoare unor studii medii.Acest salariat a fost angajat mai intai pe studii superioare ca inginer, apoi pe motivul ca nu poate fi gasit codul pentru meseria sa in lista meseriilor din unitatea noastra si pentru ca urmau sa aiba loc si negocieri colective, in urma incheierii unui act aditional, a fost incadrat pe studii medii. Anul acesta urmeaza sa termine o a doua facultate (economist). Are sanse sa-i fie recunoscute studiile si sa obtina sansa de a fi incadrat pe studii superioare? A fost legal cum s-a procedat cand s-a trecut de la studii superioare la studii medii?
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:46, 5 Martie 2010
Daca postul pe care a fost angajat nu cere studii superioare, este corect.
Practic i s-a desfiintat postul pe care il ocupa inainte si a fost reincadrat pe o alta functie, care nu necesita studii superioare...eu zic ca a procedat corect angajatorul.
Acum toti angajatori vaneaza artificii de genul asta, pt cheltuieli mai mici cu salariatii.
Chiar daca termina si 3 facultati, tot cu sal ce se incadreaza la coef 1,2 ramane...
wiliilie a scris:

Acest salariat a fost angajat mai intai pe studii superioare ca inginer, apoi pe motivul ca nu poate fi gasit codul pentru meseria sa in lista meseriilor din unitatea noastra ....

Cum adica nu i-ati putut gasi un cod in COR pentru meserie? Acesta nu este un motiv sa-l puneti pe studii medii. Ii puteati gasi ceva apropiat.
Nu este un motiv legal sa transformati postul din SS in SM ptr ca nu ati gasit un corespondent intre COR si atributiile de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Economist?? claudiaP claudiaP Buna seara! Spuneti-mi, va rog, cum ar fi corect sa incadrez un economist, fiindca la Cor regasesc multe , numai economist nu. Raspunde de evidenta ... (vezi toată discuția)
Incadrarea unei functii, tinandu-se cont de coeficientii min. de ierarhizare alexandradian_a@yahoo.ro alexandradian_a@yahoo.ro Buna dimineata, este prima intrebare pe care o pun, daca ma puteti ajuta cu un raspuns, as vrea sa ma lamuresc in aceasta prolema. Lucrez intr-o firma mica, ... (vezi toată discuția)
Criteriul de incadrare dupa absolvirea facultatii, avand o vechime de 15 ani in acelasi domeniu serbanclaudia serbanclaudia Am lucrat la o unitate de stat la serviciul contabilitate cu studii medii iar apoi am absolvit o facultate ASE . La data de 01 decembrie 2008 am fost ... (vezi toată discuția)