avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

codul muncii

Buna ziua!
Mereu ma scoateti din incurcatura asa ca revin cu o noua intrebare:am o salariata intr-un magazin angajata pe post de gestionara, acum a terminat facultatea si mi-a facut o cerere scrisa in sensul sa-i schimb incadrarea in economist.Probabil imi va cere ulterior si o marire de salariu potrivit functiei, nu?
Intrebarea mea este :ce trebuie sa fac?ce sa-i raspund?arat ca eu nu am post de economist in magazin si nici nu am posibilitati sa i cresc salariu.Ce reglementare legala m-ar ajuta?Va multumesc.:">
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 16:55, 17 August 2009
Daca dumneavoastra nu aveti disponibil un post de economist, nu aveti de ce sa ii schimbati incadrarea. Cel mult puteti sa inscrieti in carnetul de munca faptul ca a absolvit facultatea.
Daca vrea sa ramana pe postul pe care il ocupa acum ( post care nu necesita studii superioare ) este in regula. Daca nu este de acord, atunci isi poate inceta cim prin acordul partilor sau prin demisie.
Nu sunteti obligata de lege sa o promovati pe un alt post.
Numai daca scoateti la concurs poate solicita participarea la ocuparea respectivului post numai si numai daca arevti in organigrama un asemenea post.
Simplu este sa-i raspundeti in scris ca functia nu exista in statutul de functiuni al societatii, ca nu puteti infiinta un post special pentru ea, ca puteti completa Cartea de Munca cu studiile pe care lea-absolvit si in care este licentiata.
Poate va e util sa stiti ca salariul minim de incadrare pe un post care necesita studii superioare (economist) este de 1200 de lei.
Un economist are alte atributii decat un gestionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare carte de munca studii medii in loc de studii superioare catalina2008 catalina2008 Buna ziua, Am si eu o nelamurire legata de incadrarea pe cartea de munca. Lucrez de mai bine de 7 ani si mereu am fost incadrata pe cartea de munca pe un ... (vezi toată discuția)
Promovare din studii medii in studii superioare nicco nicco Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti si mie daca promovarea mea a fost corecta din studii medii in studii superioare dupa terminarea facultatii MFC specialiazrea ... (vezi toată discuția)
Marire salariu jano_ildiko jano_ildiko Am si eu o intrebare...un prieten este angajat la primaria comunei ca sofer si lucreaza cu pompierii primariei(ca sofer). A absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)