avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Marire salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Marire salariu

Am si eu o intrebare...un prieten este angajat la primaria comunei ca sofer si lucreaza cu pompierii primariei(ca sofer).
A absolvit facultatea de administratie publica a depus adeverinta si cerere pentru marire de salariu.
Intrebarea mea este daca va fi marit salariul ,sau doar va fi incadrat in categoria de studii superioare?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 20:14, 17 Octombrie 2011
Marirea de salariu in sistemul bugetar nu se poate face decat in doua variante :
1. prin act normativ
2. prin promovarea persoanei respective intr-o functie superioara celei pe care o ocupa in prezent ...

Pentru sofer nu sunt necesare studii superioare , prin urmare exista posibilitatea sa nu0i fie rezolvata favorabil acea solicitare.
jano_ildiko a scris:

Am si eu o intrebare...un prieten este angajat la primaria comunei ca sofer si lucreaza cu pompierii primariei(ca sofer).
A absolvit facultatea de administratie publica a depus adeverinta si cerere pentru marire de salariu.
Intrebarea mea este daca va fi marit salariul ,sau doar va fi incadrat in categoria de studii superioare?

Nu i se va mari salariul si nici nu va fi promovat pe functie ca urmare a absolvirii facultatii
atata timp cat este incadrat in prezent sofer,promovarea pe functie este posibila ca urmare a absolvirii unei facultati ,dar in specialitatea postului ocupat.
Singura posibilitate de a-si valorifica pregatirea ar fi ca atunci cand in institutie apare un post vacant de debutant in specialitatea administratie publica ,pt. care se va organiza concurs de ocupare,sa se inscrie si sa participe la acel concurs.
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare in functie (secretar dactilograf) Sanda67 Sanda67 Buna ziua O persoana incadrata ca secretar - dactilograf (personal contractual) intr-o institutie publica, poate promova in functie ca urmare a absolvirii ... (vezi toată discuția)
Administratie locala Mirela28 Mirela28 Am o colega nelamurita...este angajata ca referent cl III, gradul superior, treapta 2 (contabil) iar acum a fost creat in orgamigrama un post de inspector ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)