avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Exista vreo solutie legala?!? Pensie alimentara din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Exista vreo solutie legala?!? Pensie alimentara din strainatate

buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie si as dori sa stiu daca am vreo solutie: sotul meu lucreaza in strainatate de aprox. 2 ani, eu ramanand acasa cu doi copii minori, de 13 ani si aproape 10 ani, neavand un job platit. a plecat la munca, desigur, si cu acordul meu, eu ramanand fara loc de munca chiar in aceea perioada. desigur ca imi doresc un job, pe care il caut neincetat, dar este foarte greu de gasit la 40 de ani si cu doi copii de care ma ocup. problema ar fi urmatoarea: de la o vreme, sotul meu trimite bani acasa dupa cum are chef. eu nu am ajuns la el sa stiu cum stau lucrurile, luand de bun tot ce-mi zice. ideea este ca nu am alta sursa devenit, credeti-ma ca zilnic aplic pt un job, dar nu mai pot trai in acest stres psihic si nesiguranta de zi cu vis-a-vis de copiii mei. va rog sa-mi spuneti daca are vreo obligatie cumva in aceasta situatie sa nu ne mai supuna unei asemenea stari, pentru ca nu mi se pare normal sa trimita cativa banuti cum are chef sau nu! repet, stiu ca cea mai buna solutie este un job pentru mine, dar nu reusesc sa gasesc. nu suntem divortati, vreau sa stiu: il pot "obliga" cumva pentru copiii sa trimita o anumita suma de bani lunar? as putea face asta cumva? daca da, va rog sa-mi spuneti ce si cum.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 21:12, 9 Noiembrie 2013
Daca aveti hotarare judecatoreasca o puneti in executare silita.
Asa il puteti obliga.
nu, nu am niciuna! asta intreb, ce pot face ca sa obtin una. suntem casatoriti si depindem total de el. ce pot face concret?
Puteti cere pensie pt copii, insa daca nu aveti dovada a cat castiga, se va stabili raportat la salariul minim pe economie, un 33% din el, ar inseamna max 200 de lei, nu stiu cu ce v-ar ajuta.
Mai bine incercati sa va responsabilizati sotul sa va dea mai mult pt copil.
Mai incercati si dvs sa va angajati pe cat o fi, o perioada pana gasiti ce vreti.
sotul meu trimite bani acasa dupa cum are chef. eu nu am ajuns la el sa stiu cum stau lucrurile, luand de bun tot ce-mi zice.

Daca veti recurge la instanta doar pentru a-l obliga e sot sa trimita bani copiilor,fara a divorta, veti deschide cutia pandorei. Mai bine discutati. Ce anume va zice? Lucreaza permanent, temporar, e plecat cu contract de munca, unde sta, plateste chirie, cat castiga?
Trebuie sa stiti ca, chiar daca veti obtine o hotarare de stabilire a pensiei de intretinere, va fi foarte greu sa o puneti in executare in strainatate. Mai cititi referitor la executarea silita a debitorilor in strainatate ca sa va faceti o idee.

credeti-ma ca zilnic aplic pt un job ....dar este foarte greu de gasit la 40 de ani si cu doi copii de care ma ocup.

Va plageti ca e greu de gasit un loc de munca la 40 de ani. Daca va complaceti cu aceasta scuza de la varsta asta..., ce sa mai spunem cei care raman fara loc de munca si mai au vreo trei ani pana la pensie, pe aia nu-i mai angajaeaza nimeni, nu pe cei de varsta dv. Copiii sunt marisori ca varsta si in plus 6 - 7 ore pe zi sunt la scoala, deci timp aveti ca nu stati pe capul lor si la scoala. Ce ati lucrat pana acum? Ce anume cautati? Ati fost chemata la vreun inerviu? Ce studii si experienta aveti? Vreti un post anume, sau sunteti dispusa sa lucrati orice?

Cei care mai au 3 ani pana la pensie pot sa iasa la pensie anticipat si tot au cu ce trai,ca sa nu mai spunem ca la varsta aceea au copii mari,care se presupune ca se pot descurca la randul lor.Cei care traiesc in orase moarte din punct de vedere economic si au varsta doamnei se confrunta cu o anumita problema:chiar daca ai studii superioare si accepti orice post (pentru ca oricum nu vei gasi ceva conform pregatirii tale),nu te angajeaza nimeni nici la taiat ate in fabrica de confectii,nici la vandut mezeluri sau alte produse alimentare,pentru ca esti supra-calificat.Dar se pare ca anumite persoane care traiesc in orase mari nu au habar de aceasta realitate pentru ca nu s-au confruntat cu ea,si e mai usor sa-i suspecteze de lene si/sau rea-vointa pe cei care chiar nu au o solutie...X-(
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Minor in custodia mamei dar in grija tatalui, probleme razvanbeliu razvanbeliu buna ziua ,acum 5 ani dupa divort minorul a fost incredintat mamei,dupa scurt timp mama a plecat din tara lasand minorul in grija tatalui fara nici un ... (vezi toată discuția)
Partaj vladulescuovidiu vladulescuovidiu sunt divortat de 3 ani,dar nu am facut partajul. detinem o casa batraneasca si 1000mp,lasata(amandurora) cu act de intretinere de bunica mea,pe care am ... (vezi toată discuția)
Partaj Nico1974Gramada Nico1974Gramada Buna ziua. O ruda f apropiată are un necaz mare. Dupa 25 ani de căsătorie si mai bine de 15 de crescut baietii singura-sotul fiind plecat in afara(unul de ... (vezi toată discuția)