avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

sunt divortat de 3 ani,dar nu am facut partajul. detinem o casa batraneasca si 1000mp,lasata(amandurora) cu act de intretinere de bunica mea,pe care am renovat-o, si un autoturism cumparat cu 3 luni inainte de divort. fosta sotia a ramas in casa,dar nu are hotarare legala ca poate locui acolo.mentionez ca am fost si mai sunt in strainatate,ea profitand de acest lucru.as dori sa deschid partajul si as vrea sa stiu daca ar fi posibil ca,pe perioada procesului,ea sa paraseasca casa,sa o sigilam, impreuna cu celelalte bunuri,pana la definitivare. as dori sa stiu si daca as avea dreptul sa intrerup contractul de furnizare a energiei electrice pana cand casa se va vinde.(asta fiind ultima solutie,cu ea neputand ajunge la nici un fel de intelegere).va multumesc.
Daca sunteti proprietari, de ce ziceti ca sotiei i-ar trebui o " hotarare legala ca poate locui acolo" ?
Puteti incepe un proces de partaj cand doriti, pe sotie n-o puteti da afara, nu veti obtine ce va doriti decat dupa partaj daca dvs veti ramane cu casa.

nu are hotarare legala sa locuiasca DOAR EA.dupa divort am fost o singura data,scandalul pe care l-a facut ma determina sa nu mai merg.ea nu are bani sa ma despagubeasca,iar eu nu vreau s-o las in casa,dupa partaj.am 9 ani prin straini,iar casa batraneasca am transformat-o in vila.ea locuieste acolo fara griji,iar eu cand merg in tara stau la hotel.e corect? eu nu am dreptul nici sa dorm o saptamana in casa mea? cum o pot determina sa ma accepte pentru cateva zile pe an, in casa. si mai am o intrebare: pana acum,i-am trimis pensia pentru ambii copii. incepand cu luna asta am injumatatit-o,intrucat fata a devenit majora si nu merge la scoala. am facut o greseala???
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2012
vladulescuovidiu, utilizator
vladulescuovidiu a scris:

ea locuieste acolo fara griji,iar eu cand merg in tara stau la hotel.e corect? eu nu am dreptul nici sa dorm o saptamana in casa mea?

Aveti dreptul sa locuiti si dvs acolo,daca va mai face scandal,puteti sesiza politia impotriva fostei sotii a dvs ptr tulburarea linistii.
Ziceti ca nu are bani sa va despagubeasca,atunci faceti partajul si ori vindeti casa ca apoi sa va luati fiecare jumatatea sa,ori ii platiti dvs jumatatea cat i-ar reveni ei,si veti fii 100%proprietar.
Daca unul din copii a devenit major si nu urmeaza cursurile unei scoli, nu i se mai cuvine pensie. O puteti sista , dar uitati-va si pe hotarare.. daca se specifica si cat platiti pt fiecare copil.
Puteti chema politia daca nu va lasa sa intrati in proprietatea comuna iar daca nici asa nu rezolvati... pt ca politia ii va zice sa va lase, dar n-o poate obliga, faceti cerere la instanta pt reintegrare in spatiu.
Ar trebui sa va grabiti cu partajul, pana atunci.. oricum ar fi, discutii tot veti avea.
fiica mea a devenit majora luna aceasta,dar trebuie sa va spun ca a intrerupt scoala pentru a naste,iar acum sta acasa pentru cresterea copilului. In cazul in care va relua studiile,legea ma va obliga sa-i trimit pensia alimentara? eu nu simt sa am obligatii fata de copilul ei,iar fata de ea cu atat mai putin,avand in vedere cat a fost de cuminte.... mà astept totusi ca fosta sotie s-o trimita din nou la scoala,doar pentru a primi banii de la mine. ar fi posibil? la ce sa ma astept?

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara este obligatorie? KE1234 KE1234 Buna. Sunt divortata de un an si sase luni, sentinta definitiva si irevocabila. Domiciliul fetitei minore a fost stabilit la tata. Precizez ca in realitate sta ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara sas mon sas mon pt deschiderea unui proces pt executare silita a fostului sot pt neplata pensiei,este recomandat sa ,ma adresez direct in instanta(judecatorie)sau unui ... (vezi toată discuția)
Urgent Anamaria Olaru Anamaria Olaru Buna seara! Am o situație mai dificilă. Soțul meu,printr.o sentință de judecată, are de plata fostei concubine, pentru copilul ce il au împreună , ... (vezi toată discuția)