avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Activitate Panda2

Activitate Panda2

Buna ziua, as vrea sa stiu la ce curs decontez o cheltuiala de deplasare, in cazul in care factura este in euro (pentru biletul de avion, bilete de autobuz ), iar dovada platii (extrasul de cont) este in lei. Plata facuta in lei este la cursul bancii comerciale care, evident, este mai mare decat cursul BNR.
Iau in considerare suma platita in lei sau decontez doar echivalentul in lei la cursul BNR?
In cazul in care si plata (chitanta/extras de cont) se face tot in euro, se deconteaza cheltuiala la cursul BNR. Dar, daca plata facturii a fost facuta in lei, mi se pare normal sa-i decontez cat a platit, daca nu exista restrictii bugetare ... Dar as avea nevoie de parerea unui specialist :).
Mentionez ca decontul (rambursarea cheltuielilor) trebuie sa fie obligatoriu in lei, intrucat deplasarea s-a facut din veniturile institutiei.
Multumesc.
Totusi, asociatia de proprietari presteaza servicii (redistribuie cotele, pe baza unor calcule) prin intermediul angajatilor sai, ale caror salarii se platesc din sumele platite de locatari. Asociatia nu tine evidenta cheltuielilor gratuit. De aceea, ar trebui sa emita facturi.
E corect ca departamentul financiar-contabil al unei universitati de stat sa perceapa penalizari de intarziere pentru o deplasare externa efectuata de un angajat (profesor), din fonduri nerambursabile, in cazul in care a depus cu intarziere documentele justificative pentru decont, dar nu are de restituit bani?
Nu mi se pare corect ca UE sa ofere finantarea, iar statul roman sa incaseze la buget penalizarile de intarziere; cel mult, ar putea sa pretinda penalizari finantatorul ...

In cazul in care angajatul de la departamentul financiar-contabil nu a calculat penalizarile de intarziere, dar conducerea departamentului financiar-contabil a semnat si stampilat decontul, cui ii revine raspunderea pentru acest fapt? Angajatului sau sefului?