avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Activitate sofioara

Activitate sofioara

Vroiam sa mai intreb ceva legat de acest termen fidejusor. In conditiile actuale nu trebuia facut si un contract de fidejusiune. Este suficient ca intr-un contract sa se puna titulatura de fidejusor si sa ai aceasta calitate fara un contract de fidejusiune.
buna ziua
Vroiam sa va intreb de o speta cu care ne confruntam la acest moment. sotul meu a fost asociat si administrator impreuna cu o alta persoana la o societate. Contractul de inchiriere facut pentru punctul de lucru a fost facut in numele societatii iar administratorii aveau caliutatea de fidejusori adica in loc de chiriasi era trecuta aceasta specificatie de chirias SC ... REPREZENTATA DE FIDEJUSORI ...... in anul 2012 cand sotul mneu inca avea calitatea de asociat si administrator am primit de la eon o recalculare a consumului la o valoare de 25.858 lei. Din anul 2009 de cand isi desfasurau activitate la cel punct de lucru fusesera citiri regulate conf contractului. Tin sa precizez ca citirea indexului era facuta de reprezentantii eon iar contorul era pe un stalp vis a vis de locatia noastra, deci extern. Dupa 3 ani ei au facut o citire a acestui index si cand au vazut valoarea au luat contorul la verificat iar raspunsul a fost clar : contorul functiona normal. De asemenea trebuie sa precizez ca acest contract la Eon nu fusese facut pe societatea noastra ci pe proprietar persoana fizica. Proprietarul a platiti aceasta datorie urmand sa o recupereze de la societatea noastra. Sotul meu nu a fost deacord cu plata acestei datorii . Proprietarul a facut un act aditional in octombrie 2012 privind esalonarea acestei sume insa sotul meu nu a semnat actul aditional ci doar celalalt administrator. in februarie 2013, anul trecut sotul meu a iesit din firma si a intrat o alta persoana , preluand efectiv partea acestuia de actiuni. Ieri am primit o notificare de la proprietar , fiind trecute toate partile, respectiv soc si administratorii( sotul meu si celalat) prn care ni se punea in vedere ca mai trebuiesc platite niste consumuri de apa, mici de vreo 270 RON dar si 13568 din datoria la lumina ( ceilalti platisera deja 10000). Va rog sa-mi spuneti daca sotul meu mai are vreo legatura cu acea datorie.
Cu stima,
Buna dimineata. Imi cer scuze pentru incurcatura legata de ocupatia dvs dar doar asa inteleg si pozitia avuta vis a vis de speta de mai jos. Cred ca ati inteles gresit comentariul meu. Va spun, deoarece dvs, poate, ati lucrat doar cu mari companii si poate nu stiti ca la o societate mai mica pe care mi-as face-o eu astazi, la care am calitatea de asociat si administrator am tot interesul sa o fac sa mearga si de cele mai multe ori nu numai ca nu iau salariul sub nici o forma dar mai aduc si de acasa, din veniturile familei, stiti CREDITARE SOCIETATE, pentru a o face sa functioneze si poate cu ajutorul lui DUMNEZEU ( CACI NOI FACEM TOT POSIBILUL ) vom avea profit si-l vom repartiza sub forma de dividende ca sa intelegem si noi ca 3-4-5 ani nu am muncit chiar degeaba.
Pe spatiul public cele mai multe intrebari erau legate de faptul ca fiecare mai are si un alt job in paralel la care lucreaza 8 ore si si-a facut o firma si de aici pleca discutia noastra.
Deci credeti-ma ca sunt multi administratori care, aveti dreptate, nu fac munca pe gratis ci pe minus ceva.
Nu am vrut sa va conving pe dvs dar atat timp cat suntem pe un spatiu public si se pun intrebari, raspunsurile, mai ales acelea care vin de la experti ar trebui sa fie complete, corecte, actualizate si fara dubiu.
Eu va multumesc pentru raspunsul acordat dar e clar ca ati iesit din sfera legalului si ati mers in sfera moralului ( v-ar conveni sa fiti administratorul unei firme fara remuneratie? RASPUNS : DA, daca este firma mea ) pentru care v-am argumentat mai sus ca putem munci, pentru noi, fara bani.
Ca sa concluzionam si daca eu am inteles bine situatia este urmatoarea: atat timp cat nu exista un venit sub forma indemnizatiei trecuta in statut sau a unui salariu (contract de munca) nu avem de ce sa suspendam calitate de administrator. Situatia cu asociat este scoasa din start din scema.
Am intrebat si la AJPIS si mi-au spus ca atat timp cat nu au fost venituri de natura impozabila nu avem de ce sa suspendam caitatea de administrator SI NICI IN PERIOADA DE CRESTERE COPIL. Alte situatii legate de I.I., PFA... si tot asa sunt alte discutii.

Va mutlumesc.
O zi frumoasa
Buna ziua domnule avocat,
Va rog sa-mi spuneti de ce trebuie suspendata calitatea de admistrator la o societate atat timp cat nu este remunerata. Nu are nici o legatura, deoarece calitatea de admistrator intr-o societate poate sa impacteze doar din punct de vedere al hartiilor (semnare oph, cec, blo si contracte). Chiar daca contractele respective sunt generatoare de venituri trebuie facuta o diferenta intre veniturile societatii si veniturile administratorului ca de altfel si in ceea ce priveste bunurile societatii. O societate raspunde cu toate bunurile si veniturile proprii neavand vreo legatura cu veniturile sau bunurile personale ale administratorului. ( va rog sa ma contraziceti daca nu este corect, sunt situatii si situatii dar in general asta este regula). Restul activitatii va fi realizata de ceilalti angajati . Prin urmare pt o astfel de activitate nici nu trebuie remuneratie, chiar si logica (am vazut ca ati apelat undeva la logica) ne lasa sa credem ca o astfel de munca poate fi facuta fara remuneratie.
Temeiul legal spune ca pe perioada cresterii copilului nu tb obtinute venituri impozabile. Daca admistratorul respectiv nu are salariu sau indemnizatie trecuta in mod expres in actul constitutiv (statut) nu vad de ce ar tb schimbat administratorul sau suspendata functia. Doar daca doriti sa aducem cu totii niste venituri considerabile la Reg com.
De altfel vroiam sa va expun o speta care va contrazice ideea. Sa spunem ca administratorul respectiv iese din firma si aduce o alta persoana, iar persoana respectiva ( noul administrator ) ii face o procura notariala prin care ii da libertate sa conduca societatea din toate punctele de vedere. Situatie se intoarce exact la punctul de plecare iar noi ne-am facut de treba fara sa ne doara capul dar putem spune ca am generat niste venituri ( pe la Registrul Comertului)
Sau daca mergem pe ideea dvs ar trebuie sa intelegem cu totii ca functia de administrator ne-a generat venituri si prin urmare nu trebuie sa mai fi fost angajat in alta parte pentru ca in calculul indemnizatiei se va tine cont ca am avut o functie de administrator. Nu stiu dupa ce principiu se va face calculul indemnizatiei- 85 % din ce? deoarece nu a existat nici o remuneratie.
Va rog sa-mi dati un raspuns.
Cu stima