buna ziua
Vroiam sa va intreb de o speta cu care ne confruntam la acest moment. sotul meu a fost asociat si administrator impreuna cu o alta persoana la o societate. Contractul de inchiriere facut pentru punctul de lucru a fost facut in numele societatii iar administratorii aveau caliutatea de fidejusori adica in loc de chiriasi era trecuta aceasta specificatie de chirias SC ... REPREZENTATA DE FIDEJUSORI ...... in anul 2012 cand sotul mneu inca avea calitatea de asociat si administrator am primit de la eon o recalculare a consumului la o valoare de 25.858 lei. Din anul 2009 de cand isi desfasurau activitate la cel punct de lucru fusesera citiri regulate conf contractului. Tin sa precizez ca citirea indexului era facuta de reprezentantii eon iar contorul era pe un stalp vis a vis de locatia noastra, deci extern. Dupa 3 ani ei au facut o citire a acestui index si cand au vazut valoarea au luat contorul la verificat iar raspunsul a fost clar : contorul functiona normal. De asemenea trebuie sa precizez ca acest contract la Eon nu fusese facut pe societatea noastra ci pe proprietar persoana fizica. Proprietarul a platiti aceasta datorie urmand sa o recupereze de la societatea noastra. Sotul meu nu a fost deacord cu plata acestei datorii . Proprietarul a facut un act aditional in octombrie 2012 privind esalonarea acestei sume insa sotul meu nu a semnat actul aditional ci doar celalalt administrator. in februarie 2013, anul trecut sotul meu a iesit din firma si a intrat o alta persoana , preluand efectiv partea acestuia de actiuni. Ieri am primit o notificare de la proprietar , fiind trecute toate partile, respectiv soc si administratorii( sotul meu si celalat) prn care ni se punea in vedere ca mai trebuiesc platite niste consumuri de apa, mici de vreo 270 RON dar si 13568 din datoria la lumina ( ceilalti platisera deja 10000). Va rog sa-mi spuneti daca sotul meu mai are vreo legatura cu acea datorie.
Cu stima,
Vroiam sa mai intreb ceva legat de acest termen fidejusor. In conditiile actuale nu trebuia facut si un contract de fidejusiune. Este suficient ca intr-un contract sa se puna titulatura de fidejusor si sa ai aceasta calitate fara un contract de fidejusiune.
Fidejusor bancar
radin
buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron
eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)