avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Impartire factura de gaz pentru incalzire intre 2 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Impartire factura de gaz pentru incalzire intre 2 locatari succesivi cand nu se stie consumul exact al fiecaruia

Sunt administrator la un bloc ANL.
In luna decembrie nu am dat citirea contorului de gaz si a venit o factura estimativa pe perioada 16.11.2016-23.12.2016.
Primul locatar a platit partea care ii revenea si s-a mutat la 31.12.2016.
Pe luna ianuarie a venit o factura de regularizare pentru perioada 16.11.2016-16.01.2017.
De la 01.01.2017 in apartament sta alt locatar care m-a sesizat ca el nu trebuie sa plateasca periooada 16.11-31.12.2016.
Eu am calculat zilele cu regula de trei simpla punand 46 zile primului locatar (16.11-31.12) si 16 zile celui de-al doilea (01.01.-16.01)
Primului proprietar ii revine o suma pe care el o considera prea mare , si el sustine ca mai are de platit din factura doar 8 zile din 24.12 -31.12.2016 pentru ca el a mai platit o data perioada 16.11-23.12 .

Cum sa impart cheltuielile avand in vedere ca factura pe decembrie a fost estimativa si nu am citirea contorului la 31.12.2017 ca sa pot calcula exact cat ii revine fiecaruia?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
claudia2017, utilizator
Cel mai recent răspuns: claudia2017 , utilizator 12:57, 3 Mai 2017
Cu impartirea zilelor intre proprietari eu zic ca ati procedat corect.
Numai ca primul proprietar trebuie sa inteleaga ca ce ar plati acum este o regularizare pe perioada 16.11 - 23.12 si un consum real intre 24.12 si 31.12, iar ce a platit data trecuta a fost numai un consum estimat.
Problema e ca nu vrea sa plateasca si nu stiu cum sa l fortez pentru ca nu mai sta in bloc.
Nu intelege ca e regularizare si sustine ca e greseala administratorului pentru ca nu am dat citirea in luna decembrie. Cum as putea sa-l constrang sa plateasca ?
A cui este obligatia sa citeasca indexul contorului, a chiriasului sau a administratorului?
In contractul de inchiriere chiriasul are obligatii in citirea si predarea consumurilor individuale?
e vorba de contorul general din casa scarii. Administratorul il citeste. In apartamente nu exista contor pentru incalzire iar suma datorata e doar pentru incalzirea locuintei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme plata energie electrica sonia28 sonia28 Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. In data de 1 septembrie2010,am vandut locuinta mea.Energia electrica vine facturata odata la doua luni,cu o ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Refuz plata citire repartitor si caldura andradaa andradaa Buna Ziua! m-a inclin din nou in fata dumneavoastra cu o problema nemaiintalnita de mine pana in prezent.Un locatar din cadrul unei asociatii de ... (vezi toată discuția)