Buna ziua,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.
In data de 1 septembrie2010,am vandut locuinta mea.Energia electrica vine facturata odata la doua luni,cu o cantitate estimata de cei de la energie,urmand ca regularizarea sa se faca in luna decembrie 2010.
Cand am predat cheile noului proprietar,am citit contorul de curent.Acum cand a venit factura,din cauza estimarii facute de cei de la curent este mai mare cu 200 kw,fata de contor,iar noii proprietari nu pot sa priceapa ca in decembrie se face regularizare si vor avea factura cu minus,daca e cazul.
Problema e ca nu vor sa-mi dea diferenta de bani,deci eu sa platesc cat am consumat de fapt,iar restul sa plateasca ei,pt ca se vor regla ulterior.Eu daca platesc toata factura,nu mai vad banii,iar la regularizare tot ei o sa iasa bine.
Cum se procedeaza?
va multumesc.
daca nu ati citit contorul in prezenta cump, sa fi facut eventual un proces verbal, trebuie sa platiti factura asa cum a venit, mai ales ca e pe numele dvs.
daca dadeati citirea regulat, ati fi platit dupa cum ati consumat.
si-a trecut contractul pe numele lui?
Exista posibilitatea sa platiti 30% din valoarea facturii si sa solicitati restul de platit in rate, intre timp se regularizeaza indexul si se scade plata anticipata.
Mergeti la sefa de tura de la oficiul unde platiti lumina si faceti o cerere. Aveti nevoie de o copie dupa buletin.
Succes!
Va multumesc,am rezolvat problema.Da,am fost citita contorul impreuna cu noii proprietari cand am predat cheile,am mers la birouri la energie si am platit doar cat am consumat.multumesc inca odata.