avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Consumatorii de gaz și electricitate primesc înapoi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Consumatorii de gaz și electricitate primesc înapoi banii la factura de regularizare, dacă au plătit peste 100 de lei în avans

Buna ziua,

Am intampinat o problema recenta aparuta odata cu o factura de regularizare la energia electrica ce are un total de 2700 ron plus 500 tva. Pe factura sunt mentionate 5 luni din anul 2019 si 6 din anul 2020 in care as avea de platit undeva la 2700 ron - diferenta regularizare. Problema este ca eu am atat pe anul trecut cat si pe anul in curs toate facturile platite, iar diferenta de index la contor - brusc - a devenit foarte mare - undeva la 5000 mwh.

Am inteles totusi ca acesta este un caz specific intalnit si ca exista o lege in temeiul in care pot face contestatie - iar daca suma estimata este mai mare de 100 ron banii trebuiesc sa imi fie inapoiati in cont.

Articol de presa care mentioneaza acest lucru:

[ link extern ] /

Intrebarea mea este: Cum sa procedez in acest caz? Care ar fi demersurile necesare? Inteleg ca din cauza estimarilor s-a ajuns aici, intre timp mi-am deschis cont online e-0n si trimit automat index-ul. Insa diferenta este astronomica, ceva clar nu este in regula... mai ales ca anul trecut (2019) nici nu am fost acasa - fiind plecat din tara!

Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:10, 18 Octombrie 2020
iar daca suma estimata este mai mare de 100 ron banii trebuiesc sa imi fie inapoiati in cont.

e încă la stadiul de proiect.
puteti contesta daca credeti ca diferenta e prea mare .
pana sa contestati, uitati-va pe facturi si vedeti cat consumati in mod normal cand sunteti acasa si cat e estimarea.
Cele mai mici facturi (cat nu am fost acasa, doar ce au trecut bunicii mei) se incadreaza intre 110 - 150 kw - total 130 ron maxim. Iar cat am stat acasa si am folosit tot ce este in locuinta am factura maxima cuprinsa intre 250 - 300 kw maxim - total 210 - 250 ron.

Asadar, pe cele 5 luni in care nu a locuit nimeni aici sa am 1200 ron este imposibil. La fel si in cazul cu cele 6 luni din 2020, cat am stat de cand am ajuns acasa - deoarece totul este achitat la zi...

L.E: Estimarea este de 2857 kw pe primele 6 luni din 2020 si 2754 kw pe ultimele 5 luni din 2019...
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
smkdth, utilizator
Practic ei ma pun sa mai platesc inca odata tot ce am achitat... cum se poate asa ceva?...
Estimarea este

cred ca asta e regularizarea.
scoateti dovezile de plata si contestati factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema cu firma enel Larisa1998 Larisa1998 Locuiesc langa Timisoara, la casa , si recent am primit regularizarea , in valoare de 70.000 de lei. Cum este posibil ca , doua calorifere pe curent , cateva ... (vezi toată discuția)
Factura supraevaluata enel cosnel cosnel La data de 05.05.2019 am primit pe e.mail factura ENEL de regularizare in valoare de 9743,81 lei pentru locul de consum unde sunt titular contract. Intrucat ... (vezi toată discuția)
Factura enel gresita cesna1001 cesna1001 Buna,am primit acum doua zile o factura enel de regularizare indicand o suma mare de platit cu o perioada de facturare de 18 luni. Precizez faptul ca eu din 6 ... (vezi toată discuția)