Buna ziua,
Am intampinat o problema recenta aparuta odata cu o factura de regularizare la energia electrica ce are un total de 2700 ron plus 500 tva. Pe factura sunt mentionate 5 luni din anul 2019 si 6 din anul 2020 in care as avea de platit undeva la 2700 ron - diferenta regularizare. Problema este ca eu am atat pe anul trecut cat si pe anul in curs toate facturile platite, iar diferenta de index la contor - brusc - a devenit foarte mare - undeva la 5000 mwh.
Am inteles totusi ca acesta este un caz specific intalnit si ca exista o lege in temeiul in care pot face contestatie - iar daca suma estimata este mai mare de 100 ron banii trebuiesc sa imi fie inapoiati in cont.
Articol de presa care mentioneaza acest lucru:
[ link extern ] /
Intrebarea mea este: Cum sa procedez in acest caz? Care ar fi demersurile necesare? Inteleg ca din cauza estimarilor s-a ajuns aici, intre timp mi-am deschis cont online e-0n si trimit automat index-ul. Insa diferenta este astronomica, ceva clar nu este in regula... mai ales ca anul trecut (2019) nici nu am fost acasa - fiind plecat din tara!
Va multumesc frumos!