Buna,am primit acum doua zile o factura enel de regularizare indicand o suma mare de platit cu o perioada de facturare de 18 luni. Precizez faptul ca eu din 6 in 6 luni a venit un domn sa citeasca indexul pentru regularizare, si mai plateam o suma suplimentare de 200 - 300 lei Intrebarea mea este daca enel nu recunoaste gresala , sant bun de plata mai odata? Banuiesc ca ei o sa spuna ca m-au regularizat doar la 18 luni , e posibil? Eu nu am dovada ca au fost din 6 in 6 luni Mai pot face ceva?
Daca ati comunica indexul nou in fiecare luna, ati plati regulat aproximativ aceeasi suma. Regularizarea reprezinta diferenta intre cat s-a estimat ca si consum si cat ati consumat efectiv.
Puteti merge la un centru sa va informati.
Daca mai aveti facturile si chitantele recente, va puteti da seama singura daca e o greseala sau nu.
Factura emisa de ENEL trebuie platita. Riscati sa fiti notificata si ulterior debransata. La momentul rebransarii veti avea de platit: factura in cauza, penalitati, costurile debransarii si rebransarii.
Nimic nu va impiedica sa comunicati in continuare indexul prin sistemul telecitire avand valori minime (dar plus 1-2 kw fata de factura de regularizare), pana la ajungera la concordanta reala a consumului indicat de contor