@bpcs
Posibil si indusul in eroare a agentiei, dar el nu a avut cum sa fim noi acei cumparatori, deoarece faza s-a intamplat dupa:
1. Sotia a vazut anuntul pe internet
2. a sunat la agentul respectiv (nu dau nume ptr ca inca nu stiu cine are dreptate sau poate chiar a facut o confuzie)
3. Agentul i-a spus ca aceea oferta tocmai a fost data sustinand ca ante-contractul a fost semnat in aceeasi zi, si ca are valabila doar o alta oferta similara MAI SCUMPA.
4. Sotiei nu i-a convenit, si a inchis.
5. Agentul a sunat dupa juma de ora insa nu i-a mai raspuns si i-a dat sms ca numai e interesata.
6. Am incercat sa il tot sunam, dar e o corporatie si nu are program in weekend, am sunat la 8 numere, nu raspunde nimeni!
7. Daca nu raspund nici maine, sunt la ei la usa la prima ora!
Adriantot a scris:
Vad ca insistati cu ideea de "precontract" si nu inteleg de ce va trebuie acest precontract. Daca va intelegeti la pret, daca vreti sa cumparati...., incheiati la notar "contractul de vanzare-cumparare" si nu precontract.
Nu imi este asa frica ca pot pierde 500-1000euro, ci de suma finala sunt INGROZIT!
Am inteles ca inainte extrasul de carte funciara era valabil doar 24 de ore, dupa care 5 zile, iar acum 10 ZILE? Cum e posibil asa ceva? Dupa ce inteleg eu, in termen de 10 zile el poate vinde aceasta locuinta cate ori vrea? E posibil o portita de 10 zile? Sau pierd eu un element important?
Vom face precontractul in fata notarului ales de noi insa vad momentan 4 posibile tepuieli (dupa informatiile care le detin la aceasta ora):
1. Daca face in acceasi zi ambele tranzactii, ii da portita de care are nevoie sa o vanda de mai multe ori
2. Vrea doar avansurile, ca trebuie sa il dai in judecata de altfel
3. Notarul (ales de mine la intamplare), poate sa nu ii pese asa tare si sa verifice temeinic originalitatea actelor
4. Imi ia avansul, apoi se duce la alt notar "binevoitor" si chiar o vinde altuia
PS: Daca este asa, cel mai normal, ar fi fost ca tranzactia sa se desfasoare cu notar si martori, chiar la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA BUCURESTI, iar aceasta tranzactie sa fie trecuta imediat in cartea funciara!