avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate alesshya

Activitate alesshya

Răspuns la discuția Accident de munca
Va multumesc frumos!
Sarbatori fericite!
Buna ziua! Am si eu urmatoarea situație: Soacra.mea a suferit un accident de munca pe 22 octombrie, iar pe data de 31 octombrie contractul ei de munca expira. A suferit o interventie medicala (operatie) si si.a luat in continuare medical. Acum dupa 2 luni de medical, i.a zis de la firma ca nu mai are ce face cu medicalul ei pt ca a incetat de mult contractul ei si sa mearga sa.si ia decizia de inchiere a contractului. Acum va intreb, daca s.a intamplat accidentul la munca dintr.o neglijenta a ei si s.a facut sesizare si la itm, angajatorul nu este obligat sa.i dea banii pe concediu medical pana cand se face bine? Nu stim prea bine cum este cu aceste contracte pe perioada determinata.
Soacra mea a suferit un accident de munca prin faptul ca a cazut un palet incarcat pe ea si are fractura de col femural. Ea este internata si nu se stie cand o sa poata merge. Angajatorul nu a vrut sa declare ca este accident de munca si am fost nevoiti sa declaram noi la itm. Dupa ce s.au dus cei de la itm peste firma, a doua zi angajatorul a declarat. Acum ne intrebam care sunt pasii de urmat? Ea este inca in spital si nu stim ce documente si unde sa depunem. Nu stim daca ea a cercetat cazul pt ca nu a vrut sa se stie ca e accident de munca si a rugat.o si pe soacra.mea sa minta.
Ajutati ma cu pasii care sunt de urmat de acum incolo? Trebuie sa ceara si de la spital ceva?
Am o intrebare la care chiar am nevoie de un raspus... In familia mamei mele sunt 3 frati,iar singurul care a facut copii este tatal mamei mele. Unul dintre fratii mamei mele nu a lasat apartamentul pe care il detine pe numele nimanui. Acum nu il mai poate trece pe numele altcuiva deoarece sotia lui a decedat. Acum pt faptul k sotia lui a murit si nu mai poate trece apartamentul pe numele nimanui, exista posibilitatea k mama sa ramana cu apartamentul fiind singura nepoata a lui,singura ruda care exista?