avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Activitate ruh01

Activitate ruh01

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o chestiune legate de expropiere. CFR a trimis o notificare de expropiere pentru o suprafata de 9 metri patrati de teren agricol extravilan, undeva in judetul Sibiu. Despagubirea ar fi de 45 lei. Cifrele in sine sunt mici insa problema esta ca proprietara este in varsta si nedeplasabila iar in notificare se solicita prezentarea in 20 de zile la Bucuresti, la sediul CFR, cu acte care sa dovedeasca calitatea de proprietar, in vederea stabilirii unei juste despagubiri, conform legii 255/2010
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Ce se intampla daca nu merge? Exproprierea are loc oricum, sunt trimisi cei 45 lei printr-un mandat sau alt mod si se emite un nou titlul de proprietate pe terenul respectiv cu 9m patrati mai putin?
2. Ce rost are sa mai mearga la Bucuresti pentru stabilirea justei despagubiri daca tot s-a stabilit la 45 lei?
3. Poate sa ajunga prin tribunale ca nu a mers la CFR si sa fie data in judecata?
4. Cum poate face, in probabilitatea in care nu merge la Bucuresti la CFR, sa obtina ulterior un titlu de proprietate nou sau o anexa in care sa se specifice miscosarea terenului?
Va multumesc.
Dar sarcinile de serviciu in plus nu trebuie stabilite printr/o anexa a CIM? Daca este o sarcina in plus, cu caracter permanent...Nu au fost incendii dar nici nu vreau sa pot fi tras la raspundere intr-un caz nefericit doar pentru ca absolut aleator cuiva i s-a parut ca numele meu se preteaza la asa ceva. Am discutat deja amiabil din iulie, fara rezultat. Sa inteleg ca este una dintre situatiile in care se baga pumnul pe gat si nu am chiar nimic de facut??? Trist, dar oricum va multumesc pentru sfaturi. Dar sunt curios in ce conditii medicale pot fi exonerat de aceasta responsabilitate? Am citit cu atentie raspunsul domnului gigipoa, care spunea ca trebuie sa fiu "apt dpdv al sanatatii".
Asta am inteles, ca legea ma obliga sa colaborez cu personalul abilitat. Insa nu gasesc nicaieri ca legea ma obliga sa accept sa fiu desemnat "persoana responsabila" in categoaria Personal care asigura prima interventie si Personal care asigura evacuarea persoanelor si bunurilor. Plus ca sunt trecut responsabil pe o tura pe care nici nu sunt la munca si nu se specifica deloc intre ce ore este tura respectiva.
va multumesc pentru raspunsul prompt, inteleg ca in mod explicit, nominalizarea mea drept Responsabil PSI nu incalca nicio prevedere din legislatia muncii. Mai inteleg ca documentul in baza caruia pot fi nominalizat este ROI. Totusi nu am niciun drept sa solicit sa fiu inlocuit pe lista respectiva, decat daca exista motive medicale? Este o nominalizare de care nu am stiut, nu intra in fisa postului si nu am semnat pentru alte instructaje speciale decat cele pentru care semneaza orice angajat din institutie.
Prin simplul fapt ca sunt angajat imi intra "legal responsabilitati pe linie de ssm, respectiv psi-su pentru cazul producerii unor evenimente deosebite"?
SI o ultima intrebare, in ce conditii exista posibilitatea de a fi tras la raspundere din postura de "Responsabil" pe o anumita tura, in categoaria Personal care asigura prima interventie si Personal care asigura evacuarea persoanelor si bunurilor, daca tura pe care sunt nominalizat nici macar nu corespunde cu tura pe care lucrez de drept?
Scuze de tentele de indignare care au razbatut in mesajul anterior.
Buna ziua, va rog daca se poate sa ma lamuriti daca exista temei legal pentru urmatoarea situatie in care am fost pus, fara voia mea.

Intr-o zi, din senin, ma regasesc la locul de munca (institutie publica) pe o lista cu persoane \"Responsabile\" cu protectia muncii si stingerea incendiilor. Mai exact, sunt responsabil cu interventia in caz de incendiu, salvarea persoanelor, a bunurilor din biroul in care lucrez, verificarea/turnarea celor care fumeaza in alte locuri.
Doar ca nu am avut habar ca ajung pe lista, nu m-am oferit voluntar, nu am cerut, nu am semnat niciun document ca am luat la cunostinta sau ca sunt de acord sa fiu pus Responsabil. Tot ce am semnat e un document pe care sunt obligati toti angajatii din institutie sa il semneze, ca au fost instruiti in privinta protectiei muncii.

Exista vreo lege ca sa pot fi numit din senin ?

Ce as putea face sa scap de pe lista? Situ ca e o lege, 200 si ceva parca, care spune ca oricine care vede un incendiu e obligat sa anunte si sa intervina pe cat posibil fizic ?

Mentionez ca institutia la care lucrez are serviciu PSI, angajate mai multe cadre tehnice PSI (dintre care unul m-a si trecut pe lista), eu nu am urmat niciun curs PSI platit ci doar o fisa de instructaj in protectia muncii iar in Contractul Individual de Munca nu am nicio atributie pe linie PSI.

Multumesc
O sa citesc materialele urcate, multumesc pentru efort
Si pe ce motiv i-a dat dreptate, ce a invocat perosana respectiva? trebuie sa fie avut totusi un motiv intemeiat. Si in caz de proces, se poate invoca antecedentul? Cu ce sanse de succes?
Avand in vedere ca antecedentul este la teleorman, sansele sunt mai mari daca dau in judecata acolo sau unde locuiesc, in Bucuresti?
Vad totusi ca termenul a fost de doua luni...cred ca in bucuresti e de doi ani. deja ma judec cu cnadnr la Brezoi de un an jumatate...
Multumesc
Buna ziua,

Am primit o masina inmatriculata in Germnaia, proprietarul e in Germania si nu o mai foloseste. Taxa de timbru e de 6700 de euro, asa ca va dati seama...Aici nu o pot inmatricula sub nicio forma. Ramane varianta ca masina sa ramana pe numele proprietarului si cu numere de Germania si sa o folosesc eu aici (bineinteles platind persoanei toate darile, gen asigurare, impozit si ce mai este). Intrebarea este cat pot folosi aici masina respectiva in conditiile inmatriculari acolo. Ma gndesc sa o folosesc aici cu procura de la proprietar doar pentru utilizare, nu ca detinator. Am inteles ca sunt propuneri geniale ca sa scurteze perioada cat poate sta masina.
1. Legea prevede acum clar cat poate sta asa o masina in romania?
2. Legea prevede clar ca trebuie inmatriculata dupa o anumita perioada?
3. Daca sunt utilizator (prin procura) si nu detinator, se mai aplica vreo prevedere privind obligativitatea inmatricularii dupa o anumita perioada?

Multumesc