Buna ziua. Doresc sa cumpar un teren cu deschiderea la strada 12,5m in Mogosoaia. In certificatul de urbanism scrie ca trebuie sa am retrageri fata de vecini de minim 3 metri pe fiecare parte. Ar rezulta o casa cu latimea de 6,5m. In codul civil scrie ca se poate construi si la 0.6m de hotar. Precizez ca vecinul unde doresc eu aceasta distanta ( eu as vrea un metru) are casa construita la 3 metri. Imi va acorda primaria autorizatie de constructie? Are codul civil intaietate in fata certificatului de urbanism?
Buna ziua,
Care este obligatia unei firme in cazul in care are de incasat facuri scadente? Cand si cum se factureaza dobanda? Aceasta obligatie se aplica si la facturile pentru care nu exista un contract de distributie cu firma debitoare?
In cazul meu situatia este fara contract iar "partenerul" refuza plata cu toate ca a platit 30% din valoarea facturii.
Multumesc
Una dintre masinile firmei a fost implicata intr-un accident, vinovat fiind soferul acesteia. Societatea de asigurari refuza sa-i despagubeasca pe proprietarii celorlalte doua autovehicule motivand ca polita rca este pe numele firmei de la care a fost achizitionata masina in luna mai. Cand am inscris masina pe firma noastra cei de la serviciul de inmatriculari au acceptat polita de asigurare deja existenta la data cumpararii care era in termen de valabilitate (inclusiv la data producerii accidentului). Mai mult decat atat, chiar si politia de pe raza localitatii unde s-a produs accidentul a acceptat la dosar asigurarea, fara sa ridice nicio obiectie. La o luna de la accident am fost instiintat de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii ca are drept de regres impotriva firmei. Cum se poate proceda in cazul meu? Practic Politia a inmatriculat masina cu acea polita. Daca nu era valabila nu puteau emite certificat de inmatriculare.