avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat urbanism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat urbanism

Buna ziua. Doresc sa cumpar un teren cu deschiderea la strada 12,5m in Mogosoaia. In certificatul de urbanism scrie ca trebuie sa am retrageri fata de vecini de minim 3 metri pe fiecare parte. Ar rezulta o casa cu latimea de 6,5m. In codul civil scrie ca se poate construi si la 0.6m de hotar. Precizez ca vecinul unde doresc eu aceasta distanta ( eu as vrea un metru) are casa construita la 3 metri. Imi va acorda primaria autorizatie de constructie? Are codul civil intaietate in fata certificatului de urbanism?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
hidrotec, utilizator
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 13:55, 15 Februarie 2021
Primaria va poate da autorizatie, respectand urbanismul, Acesta are intaietate.
Art.. 612 Noul cod civil menționează distanța de 60 cm. de hotar dar în continuare prevede faptul că dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.
Prin urmare, prin certificatul de urbanism se pot stabili distanțele dintre construcțiile vecine(și acest lucru prin Regulament general de urbanism)
Da, cu acordul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie cerul cerul Poate ca nu e locul potrivit dar nu stiu sigur. Pe noul cod civil exista o deschidere minima a unui teren pentru o autorizatie de constructie casa? Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Distanta minima la care se poate construi alexandru.cenusa alexandru.cenusa Buna ziua! Am sa trec direct la subiect pentru a primi un raspuns cat mai concret. Am un teren in proprietate, cu latimea de 15,49 metri, pe care doresc sa ... (vezi toată discuția)
Construcție la limita de proprietare NDenisa NDenisa Buna ziua! Am un tern de 122 mp cu deschidere de 15/8,10 si as vrea sa va întreb cum pot construi la limita a 2 hotare o casa P+2 cu spiralată desfășurată ... (vezi toată discuția)