Buna ziua,
Care este obligatia unei firme in cazul in care are de incasat facuri scadente? Cand si cum se factureaza dobanda? Aceasta obligatie se aplica si la facturile pentru care nu exista un contract de distributie cu firma debitoare?
In cazul meu situatia este fara contract iar "partenerul" refuza plata cu toate ca a platit 30% din valoarea facturii.
Multumesc
Daca operatiunile respective au fost efectuate dupa data intrarii in vigoare a Legii nr.72/2013,se aplica art.4 din aceasta lege. Daca operatiunile au avut loc dupa intrarea in vigoare a OG nr.13/2011,in materie comerciala cu 01.10.2011,se aplica articolul prin care se datoreaza dobanda legala ,mentionata in acest act normativ. Nu cred ca exista o anumita data de facturare a dobanzii,intreaga valoare a acesteia,sau partea ramasa, poate fi facturata si solicitata in instanta,dupa obtinerea unei hotarari judecatoresti irevocabile pentru valoarea marfurilor neachitata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Dobanda legala
aylyn87
Buna ziua,
Am un client care nu mi-a achitat o factura de 1 an si 6 luni, in contract nu am prevazut penalitati pentru neplata facturi.
M-am documentat ... (vezi toată discuția)