avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Dobanda legala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Dobanda legala

Buna ziua,

Am un client care nu mi-a achitat o factura de 1 an si 6 luni, in contract nu am prevazut penalitati pentru neplata facturi.
M-am documentat referitor la dobanda legala, insa nu am inteles care este principiul de stabilirea a procentului.

Ma poate ajuta cineva cu aceasta informatie?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:13, 7 Decembrie 2012
Conform OG nr.13/2011 dobanda legala in materie comerciala(in vigoare cu 01.10.2011 - data intrarii in vigoare a noului Cod civil)si anume cea penalizatoare,se stabileste la nivelul ratei dobanzii de politica monetara stabilita de BNR plus 4 puncte procentuale.Rata dobanzii de politica monetara se gaseste pe siteul BNR.La aceasta data este valabila cea de la 30.03.2012 si este de 5,25 % pe an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoare dobanda legala cristianvladescu cristianvladescu Care este nivelul actual al dobinzii legale pe care o pot pretinde unui client care nu si-a platit la scadenta facturile? Cum se calculeaza? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Dobanda penalizatoare contracte 2016 alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna ziua, In relatiile contractuale dobanda penalizatoare se stabileste cu acordul partilor. daca nu este scris in contracte se calculeaza cf. ratei de ... (vezi toată discuția)
Penalitati contractuale ContSters98540 ContSters98540 Buna ziua, Avem un contract incheiat cu o societate si in acest contract nu sunt prevazute penalitati pentru intarzierea platii facturilor. Exista o lege ... (vezi toată discuția)