avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate mariacrisa

Activitate mariacrisa

Buna ziua,suntem o familie compusa din 4 persoane(2 adulti si 2 minori) singurul venit fiind de 842 lei lunar (600 indem,200 alocatie bebe si 42 de lei alocatie scoalar) sotul si-a dat demisia in luna iunie deoarece nu mai era platit de cateva luni bune firma fiind in insolventa de atunci nu a gasit nimic de munca si as vrea sa stiu daca putem beneficia de ceva din partea frumosului nostru stat sau nu si daca da ce anume,cat,unde..? Multumesc anticipat!:((
Multumesc si cele de la rubrica "Zile concediu medical" -sunt tot calendaristice nu?
Buna ziua am o intrebare:
Am intrat in prenatal pe data de 02.12.2013 iar pe data de 8.01.2014 am nascut ,ultimul concediu medical l-am luat in martie (valabil pana pe 31.03.2014) urmand ca din 1.04.2014 sa mi depun actele pt indemnizatie.Angajatorul mi-a gresit 3 adeverinte tip pana acum...nu au contabila momentan iar eu nu mai stiu ce sa fac...ei mi au zis ca sa completez eu cum cred ca e ok si imi semneaza....problema este la prima pagina..nu stiu cand am implinit cele 42 de zile de lauzie (in cond in care dec a avut 20 zile lucratoare si ianuarie 21 egal 41 de zile nu cat ar trebuii...42) si dupa calculul meu ar fi 42 de zile la 06.03.2014 as vrea sa stiu daca e bine sau nu...multumesc.
Am inteles...va multumesc mult din pacate nu am nici o putere si deja a hotarat sa lucrez 7 ore fara a mai putea spune nimic..mi au cerut sa justific dpdv legal..si din pacate nu am putut face acest lucru..asa sunt legile la noi pe jumatate((((((((
Pai trebuie sa argumentez cu un art ceva altfel va trebuii sa accept programul lor...
Pai da nu il semnez dar trebuie o justificare scrisa asta am nevoie
Si eu intampin probleme am dus hartii justificative cu reducereac programului la 6 ore insa nicaieri nu gasesc unde se spune in astea 6 ore au dreptul sa mi impuna 1 ora pauza adica sa luc 7 ore ? Eu ccm il am pe 9 ore din care 1 ora pauza...ei asa vor ca cica asa este legal insa eu am citit in codul muncii ca la progr de pana la 6 ore nu exista pauza..deci?
Pai in ccm este prevazuta pauza de 1 ora ...dar la programul de 8 ore nu de 6 ore..imi cer scuze ca va stresez dar e destul de urgent ca vor sa semnez si vreau sa fiu informata ms
Deci imi poate impune pauza de 1 ora...?????? Desii codul muncii zice ca la pana 6 ore nu se acorda pauza? Serios vreau sa stiu sigur m-as duce la Itm ca nu e normal...
deci 30 minute nu 1 ora cum era in contract la programul de 8 ore???