avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela_b_b

Activitate gabriela_b_b

Buna ziua, ce demersuri legale sunt necesare in cazul schimbului de locuinte proprietate personala parinti-copii?
Se impune viza de flotant pe adresa de locuinta, este necesar un document ce atesta dreptul de sedere al persoanelor in imobil, daca acesta nu este in proprietatea lor?
Pentru clarificare: eu sunt proprietar pe un apartament A, am domiciliul la alta adresa unde sunt, de asemenea, proprietar B. La apartamentul nou achizitionat A urmeaza sa locuiasca parintii mei, ce au domiciliul in apartamentul C, iar eu sa locuiesc in C. Nu facem schimb de proprietate, doar de folosinta, domiciliile raman - si nu ne este clar daca legea obliga la modificarea resedintei - e obligatorie viza de flotant? Multumesc!
Multumesc mult pentru raspunsuri!

La ce suma s-ar putea ridica acest partaj, daca este pe cale amiabila?
Apartamentul a fost evaluat la 62000eur in momentul achizitiei, pretul de cumparare a fost de 58000eur, iar soldul creditului este acum de 53000eur.

Un alt aspect pe care nu am reusit sa-l inteleg a fost faptul ca mi se solicita sa scot un certificat energetic.
Buna ziua,

Impreuna cu fostul meu partener am achizitionat prin credit ipotecar un imobil ai carui proprietari suntem in cota-parte egala.

Am decis sa preiau integral creditul si sa devin unic proprietar al respectivului imobil, am primit si acceptul bancii in acest sens; s-a facut deja novatia contractului de credit.

Acum ne-am poticnit la modalitatea prin care el renunta la dreptul de proprietate, dat fiind faptul ca mi-am asumat in totalitate obligatia de plata a creditului. Ce fel de act putem incheia?
Am consultat un notar si ni s-a spus ca in Romania nu exista posibilitatea de a renunta la dreptul de proprietate si unica varianta ar fi contractul de vanzare-cumparare. Ulterior ne-a propus varianta unui partaj.
Ce ma sfatuiti? Care ar fi cea mai buna varianta dpdv al costurilor?

Multumesc anticipat!