Buna ziua, ce demersuri legale sunt necesare in cazul schimbului de locuinte proprietate personala parinti-copii?
Se impune viza de flotant pe adresa de locuinta, este necesar un document ce atesta dreptul de sedere al persoanelor in imobil, daca acesta nu este in proprietatea lor?
Pentru clarificare: eu sunt proprietar pe un apartament A, am domiciliul la alta adresa unde sunt, de asemenea, proprietar B. La apartamentul nou achizitionat A urmeaza sa locuiasca parintii mei, ce au domiciliul in apartamentul C, iar eu sa locuiesc in C. Nu facem schimb de proprietate, doar de folosinta, domiciliile raman - si nu ne este clar daca legea obliga la modificarea resedintei - e obligatorie viza de flotant? Multumesc!
La ce suma s-ar putea ridica acest partaj, daca este pe cale amiabila?
Apartamentul a fost evaluat la 62000eur in momentul achizitiei, pretul de cumparare a fost de 58000eur, iar soldul creditului este acum de 53000eur.
Un alt aspect pe care nu am reusit sa-l inteleg a fost faptul ca mi se solicita sa scot un certificat energetic.
Impreuna cu fostul meu partener am achizitionat prin credit ipotecar un imobil ai carui proprietari suntem in cota-parte egala.
Am decis sa preiau integral creditul si sa devin unic proprietar al respectivului imobil, am primit si acceptul bancii in acest sens; s-a facut deja novatia contractului de credit.
Acum ne-am poticnit la modalitatea prin care el renunta la dreptul de proprietate, dat fiind faptul ca mi-am asumat in totalitate obligatia de plata a creditului. Ce fel de act putem incheia?
Am consultat un notar si ni s-a spus ca in Romania nu exista posibilitatea de a renunta la dreptul de proprietate si unica varianta ar fi contractul de vanzare-cumparare. Ulterior ne-a propus varianta unui partaj.
Ce ma sfatuiti? Care ar fi cea mai buna varianta dpdv al costurilor?