Buna ziua, ce demersuri legale sunt necesare in cazul schimbului de locuinte proprietate personala parinti-copii?
Se impune viza de flotant pe adresa de locuinta, este necesar un document ce atesta dreptul de sedere al persoanelor in imobil, daca acesta nu este in proprietatea lor?
Pentru clarificare: eu sunt proprietar pe un apartament A, am domiciliul la alta adresa unde sunt, de asemenea, proprietar B. La apartamentul nou achizitionat A urmeaza sa locuiasca parintii mei, ce au domiciliul in apartamentul C, iar eu sa locuiesc in C. Nu facem schimb de proprietate, doar de folosinta, domiciliile raman - si nu ne este clar daca legea obliga la modificarea resedintei - e obligatorie viza de flotant? Multumesc!
Cred ca aveți obligația sa va conformati prevederilor art.30 din legea 196/2018: (1) Proprietarii din condominii au obligaţia să notifice preşedintelui orice schimbare intervenită în structura şi numărul membrilor familiei prin deces, căsătorii sau naşteri, persoanele luate în spaţiu, precum şi locatarii/comodatarii ca urmare a închirierii sau a împrumutării locuinţei