In cazul în care doua rude de gradul 1 decid a
se muta din apart. proprietatea a unuia în apart. proprietate a celuilalt ce obligații au de îndeplinit dpdv legal?
Există legătură de rudenie de gradul 1 între mamă și fiu/fiică și între tată și fiu/fiică.
Ne întrebați ce obligații ar avea X dacă și-ar (de exemplu) mama să locuiască împreună cu el, după ce a locuit o viață în ap mamei? Obligații față de cine? La ce fel de obligații (noi) vă gândiți? Fiindcă din punctul meu de vedere e fix problema lor pe unde vor să locuiască și (în lipsa unor amănunte) nu văd ce ar avea de îndeplinit.
Clarificare: un părinte și un copil își schimba folosința apartamentelor proprietate personala între ei fără forme legale. Ei locuiesc unul la domiciliul celuilalt fara sa declare oficial acest schimb de locuință.
Dacă nu pot să trăiască fără „ștampilă pe timbru”, atunci ar putea să încheie câte un contract de comodat în formă autentică. Poate fi și sub semnătură privată.
De fapt, legea nu cere nicio condiție de formă pentru valabilitatea unui contract de comodat (numit și împrumut de folosință).
Deci, nu-i musai să dea vreo (citez) „formă legală” înțelegerii lor. Asta dacă nu sunt nevoiți să facă dovada, față de te miri cine și pentru te miri ce, a acordului de voință dintre ei.
Contractul de comodat (împrumutul de folosință) se încheie prin simpla remitere a lucrului. Sau, în traducere din avocățească, dacă-mi cere vecina sa-i împrumut o cratiță și i-o înmânez, înseamnă că am încheiat un contract de comodat - fără pix, fără hârtie și fără stampilă pe timbru.