avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Depunere contract inchiriere asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Depunere contract inchiriere asociatie

Buna ziua,

In cazul in care un proprietar isi inchiriaza apartamentul, exista vreun cadru legal prin care trebuie sa depuna o copie a contractului de inchiriere la sediul asociatiei de proprietari? tinand cont si de noua lege a datelor cu caracter personal. Am inteles ca in schimb trebuie depusa o cerere prin care proprietarul anunta asociatia ca in apartamentul sau stau un nr x de persoane.
Va rog daca imi puteti spune exact procedura si daca este si obligatorie adica daca exista si sanctiuni daca nu o indeplinesti.


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:15, 24 Septembrie 2019
Buna ziua
Legea 196/2018
ART. 30
(1) Proprietarii din condominii au obligatia sa notifice presedintelui orice schimbare intervenita in structura si numarul membrilor familiei prin deces, casatorii sau nasteri, persoanele luate in spatiu, precum si locatarii/comodatarii ca urmare a inchirierii sau a imprumutarii locuintei.
(2) Notificarea prevazuta la alin. (1) se face in scris in termen de 10 zile de la schimbarea intervenita, de la luarea in spatiu, respectiv de la semnarea contractului de inchiriere/comodat.
...
ART. 33
(7) In cazul inchirierii, constituirii unor drepturi reale de uz, uzufruct, abitatie, precum si in cazul unor contracte de comodat pentru spatiile din condominiu, obligatia de plata a cotelor de intretinere revine proprietarului, acesta recuperand de la beneficiarii dreptului de folosinta a spatiilor respective contravaloarea acestora, in conditiile stabilite prin contractul de inchiriere/constituire/comodat.
Daca nu faceti asta riscati recalcularea cotelor la intretinere in functie de numarul de locatarii.
Ultima modificare: Marți, 24 Septembrie 2019
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista dispozitie in vigoare care sa oblige proprietarul sau chiriasul sa depuna copie contract locatiune
Proprietarul detine obligatia sa informeze oficial asociatia d eproprietari de modificare numarului de locatari din imobil conf disp l nr 196/2018 art 30 al 1
in schimb chiriasul detine obligatia sa prezinte datele de identificare pentru consemnare in cartea de imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriaș (acte necesare administratorului Deearheea Deearheea Buna ziua, as vrea sa știu dacă eu in calitate de chiriașă sunt obligata sa dau o copie după actul meu de identitate administratorei, nu mi s a cerut ... (vezi toată discuția)
Colectare date personale de catre seful de scara bulanmaster bulanmaster Exista vreo lege care ii da dreptul sefului de scara sa noteze date personale despre un locatar/chirias? (vezi toată discuția)
In cazul în care doua rude de gradul 1 decid a se muta din apart. ... Albero Albero In cazul în care doua rude de gradul 1 decid a se muta din apart. proprietatea a unuia în apart. proprietate a celuilalt ce obligații au de îndeplinit ... (vezi toată discuția)